«Ο τάφος της αρχόντισσας από το Ίππειος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης“Ο τάφος της αρχόντισσας από το Ίππειος” παρουσιάζεται από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Ο τάφος της αρχόντισσας του 8ου αι. π. Χ. από το Ίππειος της Λέσβου, που ανακαλύφθηκε το 2016 κατά τη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη δρόμου, θα παρουσιαστεί από την εφορία αρχαιοτήτων Λέσβου, την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 στις  20.00 στο Νέο Κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης “Μοναδικά Εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης” .

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει απαγγελία του αποσπάσματος “Ο Θρήνος για τον Έκτορα” (Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Ω, 678-805) από την ηθοποιό και καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας κα Ιωάννα Γιαννακού.

Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, με τα πλούσια ταφικά κτερίσματα και περίτεχνα χρυσά κοσμήματα και αποτελεί αφορμή σύμφωνα με την ΕΑΛ , να συζητηθούν η κεραμική και η μεταλλοτεχνία της εποχής αυτής που είχε διαδοθεί στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο του ΒΑ Αιγαίου.