“ΓΙΟΥΝΙΑ 2019”: Κέφι, χορός, διασκέδαση και 1000€ στο καρναβάλι της Μυτιλήνης – Αποκλειστικό ρεπορτάζ (PICS, VIDS)


Ευφάνταστα άρματα και πληρώματα, χορός, πλήθος κόσμου και πλούσια δώρα στο καρναβάλι της Μυτιλήνης

-Δείτε τις αποκλειστικές συνεντεύξεις της LesvoPost WEB TV από όλους του συμμετέχοντες στην καρναβαλική παρέλαση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (10/03) το φετινό καρναβάλι της Μυτιλήνης «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2019».

Γέμισε «μασκαράδες» η Μυτιλήνη την Κυριακή που ήταν και η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού που διοργάνωσε ο Δήμος Λέσβου μαζί με τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού..


Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 15:40 από τα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, όπου και περιόδευαν σε όλη την προκυμαία με κατάληξη την πλατεία Σαπφούς, όπου εκεί περίμενε υπομονετικά πλήθος κόσμου σε όλες τις μεριές της πλατείας..

-Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν με την βοήθεια των εθελοντών η Αθανασία Δαφιωτη και ο Γιώργος Λιμναίος.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κεντρική αποκριάτικη παρέλαση της "Λεσβιακής Αποκριάς 2019: Τα Γιούνια" στη Μυτιλήνη, ο παρουσιαστής "πειρατής" Γιώργος Λημναίος, κατέφθασε δια θαλάσσης με το σκάφος της ΕΟΔ !!!


Για ακόμα μια φορά ο σύλλογος της Επάνω Σκάλας δημιούργησαν τα μεγάλα άρματα…

Με αρχηγό τον Μάκη Βενετα οι δυο σύλλογοι παρουσίασαν 2 άρματα με σαφή μηνύματα στο καρναβάλι της Μυτιλήνης..

Το πρώτο άρμα ήταν αφιερωμένο στον Υπουργό Υγείας Παύλο Πολακη και το 2ο στην Βουλή των Ελλήνων.Στο τέλος ήρθε αυτό που όλοι ανέμεναν καθώς το μεγάλο «Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» με συμμετοχή πλήθος καρναβαλιστών και πολλών πληρωμάτων έφτασε στο τέλος του και ανακοινώθηκαν παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα Αστυρακακη οι νικητές και οι ηττημένοι.

-Ο Δήμαρχος Λέσβου φέτος τελευταία χρονιά του στο τιμόνι του Δήμου απουσίαζε απ όλα τα καρναβάλια της Λέσβου για λόγους υγείας όπως πληροφορηθήκαμε.
Μεγάλη ήταν η συμβολή και στο φετινό καρναβάλι του Προέδρου της Δ.Κ Μυτιλήνης Πάνου Πιτσιου, ο οποίος ήταν παρόν από την αρχή της παρέλασης έως το τέλος των εκδηλώσεων… Εδώ και 4 χρόνια ακούραστος όπως πάντα τον βλέπουμε να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Μυτιλήνη.

Ο διαγωνισμός ήταν δύσκολος, καθώς οι περισσότερες ομάδες ήταν πολύ καλές. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή την ομάδα «Ζαρελια…». Στη μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακακης.
Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, με αποκριάτικη διάθεση, αλλά οι περισσότεροι ήταν δύσκολοι.

Κατά την διάρκεια της αποκριάτικης εκδήλωσης παρουσιαστήκαν τα άρματα και τα καρναβαλικά σχήματα όπου δόθηκαν τα δώρα που διέθεσαν οι χορηγοί.

 Μέχρι αργά το απόγευμα το συγκρότημα Εφάπαξ διασκέδαζε μουσικά τον κόσμο.
Στο τέλος ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Κωνσταντίνο Αστυρακακη, κήρυξε την λήξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2019 “Τα Γιούνια” ανανεώνοντας το ραντεβού, για του χρόνου με περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις.

H Οργανωτική Επιτροπή, τίμησε φέτος τον εμπνευστή και ιθύνοντα νου, του "1ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού της Μυτιλήνης" (2015) τον Νίκο Χατζηγιαννάκη. Από τότε, κάθε χρόνο ανελλιπώς διοργανώνεται το παιχνίδι αυτό. Επίσης τιμήθηκε και ο σύλλογος της Επάνω Σκάλας για τα καθιερωμένα κάθε χρόνο ευφάνταστα άρματα.

Η κάμερα της LesvosPost WEB TV βρέθηκε εκεί και κατέγραψε ΚΑΙ το φετινό Μυτιληνιό καρναβάλι.... σε 2 βίντεο με την καρναβαλική παρέλαση αλλά και το τι έγινε πάνω στην σκηνή στην Πλατεία Σαπφούς.

Το LesvosPost, ηταν το μοναδικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της Λέσβου που βρέθηκε για μια ακόμα χρονιά στο καρναβάλι της Μυτιλήνης…. Καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλες τις εκδηλώσεις

Καρναβαλική παρέλαση 2019-«ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2019»


Καρναβάλι-«ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2019»


Δείτε όλο το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Μυτιληνιό καρναβάλι..Αναζητήστε τα πρόσωπα σας…και κάντε ελεύθερο tagg


-To LesvosPost.com 

To LesvosPost.com για ακόμα μια φορά κάλυψε όλες τις εκδηλώσεις του Μυτιληνιού καρναβαλιού.

Μάλιστα κατά την χθεσινή παρέλαση σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν συνεργάτες μας καταγράφοντας το κάθε λεπτό της παρέλασης αρμάτων και καρναβαλιστών. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερα ρεπορτάζ και βίντεο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καρναβαλιστές και τους διοργανωτές για την συνεργασία τους στην κάλυψη του καρναβαλιού από το LesvosPost.com….. 

Και του χρόνου


Ρεπορτάζ-Φώτο, Βίντεο: Μαριλενα Στεφανου-Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Παράγωγη: LesvosPost Media Group

Μάρτιος 2019