ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών … και άλλες αιγαιοπελαγίτικες περιπέτειες…! (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

Από Δευτέρα εως Σάββατο… κάπου εκεί λίγο μετά τα μεσημέρι η παραπολιτική στήλη που αγαπήσατε στις οθόνες σας από το LesvosPost και την ειδική «Παραπολιτική» μας ομάδα…. Η μοναδική παραπολιτική στήλη του νησιού μας…. Προσοχή στις απομιμήσεις

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Μην νομίζετε ότι επειδή δεν ακούγεται τίποτα από εκεί, όλα βαίνουν καλώς. Χαμός γίνεται! Αλλά αυτοί ξέρουν από τη μια πλευρά να μην βγαίνει τίποτα απ΄ έξω και από την άλλη να πλασάρουν καλά το παραμύθι. Και το παραμύθι γαρνιρισμένο με μπόλικη δόση αριστεροσύνης κάνει ακόμα πολλούς να ηδονίζονται. Οι γκρίνιες όμως έχουν αρχίσει και φουντώνουν, ειδικά στις παρυφές του κόμματος, σ΄ αυτούς που αρέσουν να αυτοαποκαλούνται «προοδευτικός χώρος». Και το παραμύθι πλασάρεται. «Η ουσία δεν είναι η διάσπαση ή μη του Δήμου» δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα ο Συντονιστικής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Δίκιο έχει! Αλλά ρωτάμε; Γιατί αυτά δεν τα έλεγε το 2017 στον Κώστα Πουλάκη Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών που έβγαζε πύρινους λόγους στην Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής υπέρ της διάσπασης; Γιατί τότε στις 3 Ιουλίου 2018 όταν η Κατερίνα Κνήτου μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έλεγε στην ΕΡΑ πως ο Δήμος Λέσβου άμεσα θα σπάσει σε δύο Δήμους;  Γιατί δεν εξέφραζε αυτή την άποψη  στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί … άμεσης διάσπασης του Δήμου; Και εν πάση περιπτώσει αφού το σπάσιμο δεν είναι ουσιώδες,  γιατί τότε έχουν …ξεσκιστεί τούτες τις μέρες (και καλά κάνουν), μήπως και σπάσει ο Δήμος έστω στο παραπέντε; Εμείς βέβαια ξέρουμε, απλώς αυτοί ας τα βρουν μεταξύ τους. Κι αν δεν ξέρουν ας ρωτήσουν τον Άρη Ελευθερίου που είχε και σχετική ανάρτηση στο facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Φρονίμως ποιών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποφεύγει τις όποιες εσωκομματικές κόντρες, αλλά έχει τα βουνά και τα λαγκάδια της Λέσβου για να διαπιστώσει ιδίοις   όμμασι, το έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Προνοητικός όμως πήρε μαζί του τον Στρατή Ζαφείρη. Σου λέει ο βουλευτής, άμα δεν σπάσει «πάπαλα» ο Σπύρος Γαληνός. Τότε τι κάνουμε; Ας έχουμε καβάτζα τον  πρώην Γ.Γ. Υπουργείο Βιομηχανίας που θέλει να μπει στο τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι κι άμα έρθει η ώρα τον χρίζουμε υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου. Και από εκεί και πέρα ο Θεός και η ψυχή….


ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ (1) Σας τα είχα πει από χτες. Όχι μόνο για τη συνεδρίαση αλλά  για τον χαμό και για το χρίσμα!  Πάντως χαμός  έγινε βέβαια  για την υποψηφιότητα Χριστιάνας Καλογήρου. Θα μου πείτε σιγά την είδηση. Συμφωνώ κι επαυξάνω και αμέσως προσφέρω ρεπορτάζ από την ΝΟΔΕ όπως λένε και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.  Αυτολογοκρινόμενο για να μην κάψουμε τον πληροφοριοδότη μας! Αρχίζουμε από τα ευχάριστα. Όλο το κόμμα στρατεύεται στην υποψηφιότητα Στρατή Κύτελη. Τόσο μάλιστα που κάποιοι επιμένουν να βγει το κόμμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας επίσημα το χρίσμα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να γίνει γιατί πάγια τακτική του Κυριάκου (και ξέρετε πόσο …ξεροκέφαλος είναι), να μην δώσει χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους πλην βεβαίως των μεγάλων πόλεων. Αυτό που ενδεχομένως θα γίνει είναι ότι πέραν της γενικής συστράτευσης του κόμματος, θα υπάρξουν και κοινές συναντήσεις όταν έλθει στην Λέσβο όπου με πλάγιο τρόπο θα περάσει το μήνυμα ότι στηρίζεται από την Πειραιώς.

ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ (2) Εκεί βέβαια που έγινε ο χαμός ήταν στην υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου. Τα αίματα άναψαν με την τοποθέτηση του Στρατή Αρώνη που ως γνωστόν είναι στενός συνεργάτης του Κώστα Μουτζούρη στην υπόθεση της υποψηφιότητας του. Ακούστηκαν οι γνωστές κατηγορίες για την περιφερειάρχη, ότι δεν έχει κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, ότι έχει μαλώσει με όλους, ότι δεν είναι Ν.Δ. (!;) και άλλα τέτοια. Η ουσία είναι υπήρξε ένταση και ο Στρατής Αρώνης αποχώρησε από την συνεδρίαση. Κάποιοι άλλοι έμειναν λέγοντας όμως ότι εμείς θα πάμε με τον πρύτανη και ας μας διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από συζητήσεις, αντεγκλήσεις, απειλές και βαρυσήμαντες δηλώσεις, επεκράτησαν οι ψύχραιμες φωνές. Ότι δηλαδή δεν μπορεί η τοπική οργάνωση να είναι ενάντια στην κεντρική απόφαση του κόμματος. Και εδώ αξίζει να διερωτηθούμε. Αυτοί που παρέσυραν και εγκλώβισαν τον Κώστα Μουτζούρη σε μια διαδικασία που εάν δεν τη χειριστεί ψύχραιμα ενδέχεται να βγει τσαλακωμένος, δεν σκέφτηκαν ότι θα έφτανε τούτη η ώρα; Και τελικά εγκλωβίστηκαν σε αδιέξοδο και έκαναν την κωλοτούμπα τους! Το θέμα προφανώς θα έχει συνέχεια, αλλά το θέμα είναι ότι έστω και με τα ζόρια η κομματική οργάνωση τάχθηκε με την νυν Περιφερειάρχη. Κι εκείνη επιβεβαιώνεται όταν έλεγε πριν μήνες «θα τους μαντρώσω όλους».

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Πραγματοποιήθηκε χτες η τακτική της Γενική Συνέλευση στον Δίαυλο όπου και εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. Στο νέο Δ.Σ., το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη εβδομάδα, επανεκλέχθηκαν τα ίδια άτομα. Το μόνο νέο μέλος είναι ο Βασίλης Τεντόμας. Στην διαδικασία παρέστη και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης. Εντύπωση όμως προκάλεσαν οι απουσίες γνωστών ανθρώπων της Συνύπαρξης. Ρωτώντας τι έμαθα; Ότι έχει ενσκήψει πρόβλημα προσανατολισμού  με αποτέλεσμα ΠΑΣΟΚογενή μέλη με πολύχρονη και έντονη δραστηριότητα να έχουν αποχωρήσει. Είναι θλιβερό που μια οργάνωση που έχει δώσει εντυπωσιακά δείγματα εθελοντισμού να φτάνει σε τέτοια διαλυτική κατάσταση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Εντυπωσιακή η πρεμιέρα εμφάνισης του συνδυασμού του, πλην όμως ακούστηκαν μουρμούρες πως κάποιοι υποψήφιοι του δεν είχαν δώσει την άδεια ανακοίνωσης του ονόματος τους.  Ο ίδιος ο επικεφαλής αναφέρθηκε σε κακή διαχείριση της δημοσιοποίησης των ονομάτων και ότι υπάρχουν τόσοι που θέλουν να μπουν στον συνδυασμό που άμεσα τα 2-3 ονόματα θα αντικατασταθούν.  Πάντως τέτοια λάθη θα πρέπει να αποφεύγονται από τους υποψηφίους τώρα που αρχίζουν οι … βροχοπτώσεις ονομάτων,  διότι οι πρώτοι που χάνουν είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι….

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο Δήμαρχος Λέσβου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό και Αναστασία Αντωνέλλη. Σκοπός τους βέβαια η επίλυση θεμάτων που αφορούν τα έργα που εκτελούνται η θα εκτελεστούν. Όμως όπως γίνεται αντιληπτό κυρίαρχο θέμα θα είναι το σπάσιμο του Δήμου. Θα ξεκαθαρίσει άραγε το θέμα αύριο; Ένα θέμα που ταλανίζει όλους τους αυτοδιοικητικούς μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.  Και βέβαια πρώτοι ενδιαφερόμενοι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του οι οποίοι κάποιοι εξ  αυτών κάνουν… ποδαράκια σε άλλους συνδυασμούς

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΡΑΤΖΗΣ. Απτόητος εκείνος από το όλο κλίμα με το σπάσιμο, με τις ανακοινώσεις συνδυασμών, ονομάτων και άλλα σχετικά, κάνει κάτι πιο ουσιώδες. Οργώνει το Βόρειο μέρος της Λέσβου και κάθε μέρα τον βλέπεις και σε κάποιο διαφορετικό χωριό. Εκεί συναντά φίλους, διαβουλεύεται, ζυμώνεται και  γενικά νοιώθει ιδιαίτερα δυνατός. «Σπάσει δεν σπάσει ο Δήμος εγώ είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Και δεν θα χάσω» ακούστηκε να λέει σε κάποιο χωριό. Μαζί του και ο Αντώνης Κουμαράς που κι εκείνος έχει πολλούς φίλους σ΄ αυτά τα μέρη. Πάντως ένα πράγμα τους συμβουλεύω. Σήμερα το βράδυ μακριά από Πολιχνίτο. Εκεί θα βρίσκεται ο Ταξιάρχης Βέρρος


ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Θα τον χάσουμε για μια εβδομάδα! Διότι από σήμερα βρίσκεται στην Παλαιστίνη. Τι θα κάνει εκεί πέρα;  Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook « θα προσπαθήσω να "φωτογραφήσω" ερωτήματα όπως, πως είναι να ζεις χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να πας στη διπλανή πόλη, χωρίς να μπορείς να ταξιδέψεις έξω από τη χώρα σου, να οδηγείς άλλους (κατεστραμμένους) δρόμους από αυτούς που οδηγούν οι προνομιούχοι, να περνάς ελέγχους από ισραηλινούς στρατιώτες για να περάσεις από τη μια γειτονιά στην άλλη στην ίδια πόλη στη (ανεξάρτητη) χώρα σου, να σου κλέβουν την περιουσία σου, να χτίζουν τοίχους γύρω σου, να σε κτυπούν, βιάζουν, σκοτώνουν, να ζεις σε μια υπαίθρια ανοικτή φυλακή και το χειρότερο να αρχίζει να σου γίνεται συνήθεια». Μόνο τέλειωνε Στρατή γιατί έχουμε κι εκλογές εδώ. ….

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Περιοδεία ξεκινάει από σήμερα σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου αρχής γενομένης από την Χίο. Εκεί αφού διαβουλευτεί με πράσινα στελέχη, κάνει νέες γνωριμίες και βολιδοσκοπήσει ικανά άτομα για τον συνδυασμό του, θα μεταβεί στην Σάμο. Εκεί θα μείνει δύο μέρες όπου επίσης θα συναντηθεί με γνωστά πράσινα στελέχη. Και την επομένη θα επισκεφθεί την Ικαρία για πρώτη φορά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Μια δύσκολη περιοχή δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές τις δυο έδρες μοιράστηκαν η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Στρατής Κόρακας. Βλέπετε το ΚΚΕ εκεί είναι ισχυρό, ενωμένο! Ο Νάσος Γιακαλής είχε έλθει τρίτος και με διαφορά.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο παρακάτω πίνακας, ο πρώτος από μια σειρά Πινάκων που θα σας δημοσιοποιούμε, δείχνει τα ποσοστά που έλαβε ο κάθε υποψήφιος Περιφερειάρχης στις προηγούμενες εκλογές του 2014 ανά νησί. Από τον Πίνακα αυτό βγαίνουν αρκετά  συμπεράσματα χρήσιμα και για τις επερχόμενες εκλογές.



ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Καλά είμαι εδώ  ώστε είτε  σπάσει είτε δεν σπάσει νάμαι ένα βήμα μπροστά από τον Γαληνό…

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ