«Μπανάνες Persona Non Grata…» | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Ανοίγει ο καιρός σιγά – σιγά, πλησιάζουμε στο τέλος των πρωταθλημάτων και σφίγγουν τα γάλατα.

Για πάμε:

+ Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει πως στον Αιολικό η χρονιά έχει χαθεί από την διακοπή και μετά. Λευκή πετσέτα πέταξε η διοίκηση και ας μη το λέει επίσημα. Και δεν χρειάζεται να είσαι και μάντης για να προβλέψεις πως οι ελπίδες που είχε αμέσως μετά την νίκη επί του Ηλυσιακού ήταν περισσότερο μαθηματικές παρά ουσιαστικές.

+ Για μένα το χω πει και θα το λέω μέχρι τέλους, 99% φταίει η διοίκηση που χρεώνεται την αποτυχία και φέτος. Και δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου αλλά αν δεν αλλάξουν και οι κρεμάστρες μέσα στα αποδυτήρια του Αιολικού, μην περιμένετε προκοπή. Στην ανάγκη να πέσει στο τοπικό η ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν και να βάλει πλάνο πενταετίας. Αλλιώς του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε πάλι εδώ και θα κλαίμε την μοίρα μας γιατί αποτύχαμε για άλλη μια χρονιά.

+ Οφείλω να ομολογήσω πως το φετινό πρωτάθλημα στην Α Κατηγορία μετά την ανιαρή πρώτη φάση, έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον. Και στην κορυφή και στην ουρά. Δυσκολεύομαι να χρίσω φαβορί γιατί κάθε εβδομάδα αλλάζουν τα δεδομένα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική.

+ Ο Τομ χάρηκε ιδιαίτερα με το Χ στην Αγιάσο προχθές. Και αν δεν είχε κάνει την γκέλα στο Μόλυβο, θα ήταν τώρα σουπερ φαβορί. Από την άλλη ο Σπανός εξακολουθεί να το παίζει άνετος αλλά η καρδούλα του το ξέρει. Ο πιο «άνετος» πραγματικά είναι ο Παπαλόπουλος ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πάει για πρωτάθλημα και είναι διπλά κερδισμένος ήδη. Αν το πάρει θα γίνει (ξανά) μάγκας, αν το χάσει πάλι κερδισμένος θα είναι έχοντας παλέψει με ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Από Γέρα πλευρά, πολλοί λένε πως έχει το καλύτερο υλικό αλλά παρουσιάζει μεταπτώσεις και δεν έχει εμπιστοσύνη. Αν φτιάξει πάντως την άμυνα της έχει τύχη. Εκείνος που είναι στα χαι του τελευταία είναι ο Μητρέλος. Από το πουθενά μπήκε πάλι στο κυνήγι του τίτλου, έστω και σε θεωρητικό περισσότερο επίπεδο κατ εμέ, αλλά μια στραβή να γίνει, θα γίνει ήρωας και ας έχει κάνει παράλογα πράγματα μέσα στην σαιζόν. Πάντως ήταν κύριος και τους πλήρωσε όλους έναν – έναν. Και άμα βγει και δημοτικός σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο, εκεί να δεις γλέντια….

+ Στην κάτω πλευρά της βαθμολογίας αν εξαιρέσουμε Αιγέα, Απόλλων Δαφίων και Οδυσσέα Ελύτη, οι άλλες έξι θα παλέψουν μέχρι τέλους. Και εδώ μπερδεμένα τα πράγματα. Προσωπικά πιστεύω πως ο Αρίων Π. θα σωθεί, ο Αίγειρος έχει ελάχιστες ελπίδες και ψάχνουμε 4 ομάδες για 2 θέσεις +1 που θα πάει μπαράζ. Ο Παλλεσβιακός αν δεν διαλύσει μέχρι τέλους έχει τις περισσότερες πιθανότητες.



+ Σε δυο προπονητές έχει γίνει ήδη πρόταση να κατέβουν στις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα στο Δήμο. Και οι δυο απάντησαν αρνητικά. Ονόματα ακόμη δεν λέω γιατί μπορεί να αλλάξουν γνώμη.

+ «Σκοτώθηκαν» τις προάλλες σε αποδυτήρια ομάδας που πάει για πρωτάθλημα. Μέχρι τα κλάματα έβαλε ποδοσφαιριστής λόγω της επίθεσης που δέχτηκε από συμπαίκτες του.

+ Παράγοντας του ποδοσφαίρου έχει πάρει σβάρνα τους υποψηφίους και προσπαθεί να μπει μέσα. Τα ζυγίζει από δω τα ζυγίζει από εκεί αλλά δεν του βγαίνει γιατί ξέρει πως δεν θα εκλεγεί. Να δούμε που θα πάει στο τέλος και θα σας ενημερώσω.

+ Χάσαμε και τον Δημητράκη από την δημοτική αρχή πλέον αφού θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια. Και ποιος θα λύνει και θα δένει τώρα στο Νομικό? Ποιος θα κάνει τις αθλητικές εκδηλώσεις και ποιος θα εισηγείται τις διοργανώσεις των χιλιάδων ευρώ που δαπανήθηκαν αριστερά και δεξιά?



+ Πάντως πλην ποδοσφαίρου (όχι σε επίπεδο επιτυχιών, απλά ενδιαφέροντος λόγω του δημοφιλούς του αθλήματος) και στίβου στο νησί δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο σε αθλητικό επίπεδο. Κάποιες σκόρπιες επιτυχίες από άλλα αθλήματα είναι απλώς η εξαίρεση. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τους επόμενους στην δημοτική και περιφερειακή αρχή και όσους θα αναλάβουν τις τύχες του αθλητισμού. Γιατί πέραν από τις εκδηλώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους καθαρά που χρηματοδοτούνται όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από το «ταίσμα» δικών μας ανθρώπων, και πέραν του «ξυπνήματος» τους τελευταίους μήνες για να δείξουμε παραγωγή έργου ελέω εκλογών, κάτι άλλο δεν έχει γίνει.

+ Και κάτι προσωπικό. Στην δημοτική αρχή ο υπογράφων είναι persona non grata. Γιατί δυο χρόνια τώρα γράφει πράγματα που τυχαίνει να ενοχλούν και το κυριότερο να βγαίνουν αληθινά. Και αυτό δεν αντέχεται. Δεν ήταν συνηθισμένοι οι άρχοντες μας να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους που να τους τα λέει όπως είναι και να τους ακυρώνει. Τώρα που φεύγουν λοιπόν καλό θα ήταν να αναγνωρίσουν έστω και εκ των υστέρων ότι έχασαν. Η στήλη αυτή δημιουργήθηκε όχι προεκλογικά αλλά εδώ και χρόνια και έχει σκοπό να καταγράφει τα κακώς κείμενα του αθλητισμού και να αναδεικνύει όσο μπορεί τα λάθη και τις παραλείψεις της εξουσίας. Και δεν λέει πράγματα δικά της, μόνο, αλλά αυτά που συζητάει ο πολύς κόσμος που πλέον έχει και κρίση και άποψη.

 + Αυτά για σήμερα, ραντεβού την άλλη Τρίτη, εδώ θα είμαστε…