Στην εκδήλωση για τους νικητές του διαγωνισμού EUSO 2019 η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης


Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης πήρε μέρος την Κυριακή 27/1/2019 στην εκδήλωση βράβευσης των ομάδων που διακρίθηκαν

Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης πήρε μέρος την Κυριακή 27/1/2019 στην εκδήλωση βράβευσης των ομάδων που διακρίθηκαν στους Τοπικούς Διαγωνισμούς και συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Mαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2019 που έγινε στην Αθήνα, το Σάββατο 26/1/2019, για την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος.


Ο Διαγωνισμός ήταν αποκλειστικά πειραματικός και είναι ο μοναδικός που συγκεντρώνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:



• Εργαστηριακό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές πραγματοποιούν πειράματα, παίρνουν μετρήσεις και εξάγουν συμπεράσματα
• Διεπιστημονικότητα, καθώς τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία
• Ομαδοσυνεργατικότητα, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα.

Την ομάδα των μαθητών του Λυκείου μας αποτελούσαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου: Γιώργος Ανδρόνικος, Έρση Ζαφειρίου και Φώτης Παπαρίσβας. Τους μαθητές συνόδεψε ο  καθηγητής τους κ. Γιαννίκος Παναγιώτης, Φυσικός καθώς και η γονέας Ευθαλία Ανδριάνη.


Μετά την εκδήλωση για την απονομή των βραβείων, η ομάδα επισκέφθηκε την Διαδραστική Έκθεση Πειραμάτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα διεξαχθεί στη Αλμάδα της Πορτογαλίας, από 4 έως 11 Μαΐου 2019, την Ελλάδα επιλέχτηκαν να  εκπροσωπήσουν, οι ομάδες του ΓΕΛ Κολλεγίου Ψυχικού και του ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών του Σχολείου μας, συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές  και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γιαννίκο Παναγιώτη, για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2019 στην Αθήνα και τους εύχονται να έχουν πάντα τέτοιες ωραίες εμπειρίες!



Ευχαριστούν επίσης τους καθηγητές και το ΕΚΦΕ Λέσβου που προετοίμασαν τους μαθητές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα.

Ευχαριστούν ακόμα την αεροπορική εταιρεία AΕGEAN για την χορηγία των εισιτήριων μετακίνησης προς και από την Αθήνα    


        Η Διευθύντρια
      Βαμβακίτου Σταυρούλα