Τέλος στο σίριαλ- Δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια το σπάσιμο των ΔήμωνΔεν σπάει ο Δήμος Τέρας της Λέσβου..


Ότι, στο προς κατάθεση νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, Ισότητα των Φύλων και τις  αλλαγές στον Κλεισθένη στη Βουλή - ήδη έχει πάει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης - δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στο χωροταξικό των Δήμων, τονίζουν “κύκλοι” του Υπ. Εσωτερικών.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Η διάσπαση δεν είναι τόσο εύκολη όσο ήταν η συνένωση Δήμων. Πρέπει να μοιράσεις το προσωπικό, τα χρέη, τις ενεργές συμβάσεις με προμηθευτές, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, πρέπει να γίνει και διάσπαση εκλογικών καταλόγων με μεγάλο κίνδυνο ενστάσεων κ.λπ.».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως, όλα αυτά εξετάζονται πολύ προσεκτικά και ότι, εγείρονται ακόμη και σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

«Τα χρονικά περιθώρια για να γίνουν αλλαγές είναι πάρα πολύ περιορισμένα. Οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο αυτή τη στιγμή», προσθέτουν οι ίδιοι “κύκλοι”.

Πηγή epoli.gr