Τον Απρίλιο: Ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων στην Λέσβο


Η διεξαγωγή των ασκήσεων με την ενεργό συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων θα γίνουν  το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου.

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη συνάντηση εργασίας για τη διοργάνωση δύο διυπηρεσιακών ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων από την εκδήλωση ατυχημάτων ευρείας κλίμακας.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Πετρέλλης, ο υπεύθυνος σχεδιασμού αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Fraport, εκπρόσωποι της 98 ΑΔΤΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, της Attica Group και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Στόχος των ασκήσεων είναι η διαπίστωση της ανταπόκρισης των εμπλεκόμενων φορέων και του μεταξύ τους συντονισμού και συνεργασίας για την αντιμετώπιση κρίσεων στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στο αεροδρόμιο του νησιού. Στόχος, επίσης, είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και ενόψει και της τουριστικής περιόδου η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος.

Η διεξαγωγή των ασκήσεων με την ενεργό συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων θα γίνουν  το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δύο ξεχωριστές ομάδες εργασίας θα συντονίσουν την όλη προετοιμασία.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην εισήγησή της μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η διεξαγωγή ασκήσεων συνδράμει στο να εντοπίζουμε όλοι τις αδυναμίες, να επιλύουμε ζητήματα που προκύπτουν από τις συναρμοδιότητες για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε όλο και καλύτερα και να είμαστε αποτελεσματικοί στην προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος».