Στην Μυτιλήνη συντελεστές της «Πολιορκίας»- Ετοιμάζουν νέα ταινία στην Λέσβο;


Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό πλήθος κόσμου παρακολουθεί εδώ και 2 μέρες την ταινία «Πολιορκία» στο κινηματοθέατρο CINE ΑΡΙΩΝ της Μυτιλήνης.

Σήμερα τελευταία ημέρα προβολής της ταινίας οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με 2 από τους συντελεστές της μεγάλης παραγωγής τον ηθοποιό και τον υπεύθυνο για τις Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές Μανώλη Σαββίδη αλλά και τον βοηθό σκηνοθέτη και μοντερ Γιώργο Σουμελίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosPost μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» θα ξεναγήσουν τους συντελεστές της «Πολιορκίας» σε μέρη της Λέσβου καθώς σκοπός τους είναι να πραγματοποιούν γυρίσματα για την επομένη ταινία του Βασίλη Τσικάρα στο νησί μας.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα τελευταία ημέρα προβολής της «Πολιορκίας» στις 21:30 το εισιτήριο για μαθητές, άνεργους, στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας, πολύτεκνους κτλ θα είναι στα 5€. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ

Οι συντελεστές που βρίσκονται στο νησί μας θα μιλήσουν στο κοινό για την εμπειρία συμμετοχής στην ταινία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost


Η ταινία

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αναφέρεται στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Όπου Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

Στην ταινία συμμετέχουν πλήθος ηθοποιών, ενώ για την ολοκλήρωση της απαραίτητη ήταν η συνεισφορά ιδιωτών καθώς η Πολιτεία αδιαφόρησε να ενισχύσει μια ταινία με ιστορικό περιεχομένου, ως όφειλε…


Παρά ταύτα ο θεατρικός Βασίλης Τσικάρας αποδεικνύεται ικανότατος και στον κινηματογράφο (για δεύτερη φορά μετά το «Έξοδος 1826») και με όσες δυνατότητες είχε, φέρνει εις πέρας μια πραγματικά «τίμια» ταινία που καταρχάς δεν κοροϊδεύει κανέναν. Δεν αλλοιώνει την ιστορία, δεν την φορτίζει εθνικιστικά με πύρινους λόγους, ενώ μιλά για την καρδιά και την ψυχή κάποιων ανθρώπων που πολέμησαν για μια πατρίδα που την έλεγαν Ελλάδα. Τουναντίον κάποιοι άλλοι άνθρωποι που κατά διαβολική σύμπτωση, ποιο επίκαιρο δεν έχεις… πουλούν σήμερα την Μακεδονία για να μην τους λείψει το παχυλό μηνιάτικο των 6 χιλ. ευρώ…

Με εξαίρετη μουσική της Έφης Ράτσου που ντύνει τις περισσότερες σκηνές, οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους σε μια ταινία καλών προθέσεων και πολλών μηνυμάτων. Να θυμηθούμε το χθες, να σκεφτούμε πως ζούμε σήμερα και να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για το αύριο… Προλαβαίνουμε (;)


Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Κιβωτό του Γένους»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Κιβωτό του Γένους» ευχαριστεί θερμά τόσο τους χορηγούς του για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προβολή αυτής της κινηματογραφικής ταινίας, όσο και όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής παραγωγής, για την εμπιστοσύνη τους και για την ευκαιρία που δίνουν σε όλους του κατοίκους του νησιού μας να απολαύσουν αυτό το αξιόλογο έργο τους.

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.