Ετοιμάζουν ιστορική ταινία με επίκεντρο την Λέσβο; {Αποκλειστικές φωτογραφίες}


Πιθανών να μετατραπεί η Λέσβος σε κινηματογραφικό στούντιο

Αν όλα πάνε καλά σύντομα στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα ιστορικής ταινίας μεγάλου μήκους που ετοιμάζουν οι συντελεστές της «Πολιορκίας».

Γι΄ αυτό το σκοπό και με την πολύτιμη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» στην Λέσβο βρέθηκαν o ηθοποιός και υπεύθυνος για τις Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές Μανώλης Σαββίδης αλλά και ο βοηθός σκηνοθέτη και μοντερ Γιώργος Σουμελίδης όπου και οι δυο ήταν από τους βασικούς συντελεστές της «Πολιορκίας».


Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosPost μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κιβωτός του Γένους» ξενάγησαν τους συντελεστές της «Πολιορκίας» σε μέρη της Λέσβου καθώς σκοπός τους είναι να πραγματοποιούν γυρίσματα για την επομένη ιστορική ταινία του Βασίλη Τσικάρα στο νησί μας αν όλα πάνε καλά με τις επαφές που θα έχουν με τους τοπικούς φορείς..

Οι περιοχές που επισκέφτηκαν είναι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Μοριας, Πελοπη, Συκαμιά, Μολυβο, Πέτρα, Ταξιάρχης Μανταμαδου αλλά και το εγκαταλειμμένο χωριό Κουκνιδος.

Τα μέλη της «Πολιορκίας» μάζεψαν υλικό από την ξενάγηση τους στην Λέσβο και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να το παραδώσουν στον σκηνοθέτη Βασιλη Τσικαρα για την τελική εκτίμηση.

Όταν δοθεί το οκ από τον σκηνοθέτη στους επόμενους μήνες συντελεστές και παραγωγοί θα βρεθούν ξανά στο νησί μας για συναντήσεις με το Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια ώστε να δουν τις προθέσεις τους για βοήθεια σχετικά με την ταινία που θα γυριστεί στην Λέσβο

Μετά τη σκηνοθεσία της ταινίας «Πολιορκία», ο Βασίλης Τσικάρας αναμένεται να επιστρέψει με μια ακόμα ιστορική ταινία εποχής.


Την Δευτέρα τελευταία ημέρα προβολής της ταινίας «Πολιορκία» στην Μυτιλήνη οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με 2 από τους συντελεστές της μεγάλης παραγωγής τον ηθοποιό και τον υπεύθυνο για τις Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές Μανώλη Σαββίδη αλλά και τον βοηθό σκηνοθέτη και μοντερ Γιώργο Σουμελίδη.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το LesvosPost