Βοηθήστε την 7χρονη Περσεφόνη από την Τρυγονα Πλωμαριου- «Κάποιος από εμάς μπορεί την σώσει….»


Πολλές οι κοινοποιήσεις, μικρή η προσέλευση για τη μικρή Περσεφόνη που μας χρειάζεται για να βρεθεί δότης μυελού των οστών

Έκκληση στους νέους ανθρώπους της Λέσβου να δώσουν λίγο σάλιο ταυτοποίησης για την μικρή Περσεφόνη , κάνει εκ νέου ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης καθώς η ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι μικρή.  Το μικρό παιδί με καταγωγή από τη Λέσβο χρειάζεται άμεση μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μετά από το οικογενειακό περιβάλλον της 7χρονης Περσεφόνης η πιο πιθανή ομάδα να εντοπιστεί συμβατός δότης είναι η γεωγραφική περιοχή καταγωγής . Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανό , ανάμεσά μας να υπάρχει ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να σώσει το μικρό παιδί.

Από την αρχή της εβδομάδας που έγινε η έκκληση του συλλόγου μέχρι σήμερα , προσήλθαν μόλις 17 άτομα παρά τις εκατοντάδες ανακοινώσεις και κοινοποιήσεις του θέματος. Δεν αρκεί η αναδημοσίευση της είδησης. Οι νέοι από 18-45 ετών μπορούν καθημερινά από 10:00-13:00 το πρωί και 6:00-8:00 το απόγευμα να προσέρχονται στα γραφεία του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης, στο ισόγειο της Περιφέρειας  και να δίνουν λίγο σάλιο προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης.

Ο σύλλογος προτίθεται να μεταβεί και σε μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες ή εργασιακούς χώρους αν υπάρχει ικανή ανταπόκριση εθελοντών και να γίνει εκεί η λήψη των δειγμάτων σιέλου.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ