«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»- Εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019  6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.


Η Δ/ντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης οργανώνουν σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου της Πληροφορικής, καθώς και τον Πληροφορικό του σχολείου μας εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα:

« Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο »

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση μιας ασφαλούς περιήγησης του Διαδικτύου με όρια και κανόνες.

Η εσπερίδα απευθύνεται κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν και μαθητές.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των κινδύνων του Διαδικτύου, θα αναλυθούν τα αίτια της εξάρτησης από αυτό, τα όρια και οι κανόνες που απαιτούνται, καθώς και ο ρόλος των γονέων.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης-Εσπερίδας

6.00΄-6.10΄:  Προσέλευση
6.10΄-6.30΄:  Εξάρτηση από το Διαδίκτυο: Τα αίτια και ο ρόλος «κλειδί» των γονιών. (Συρρής Ιωάννης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου)
6.30΄-7.00΄:  Γονείς, έφηβοι και Διαδίκτυο: Όρια και κανόνες. (Παραστατίδου Αθηνά Υπεύθυνη Μονάδας ΚΕΘΕΑ και Βασίλογλου Αικατερίνη Θεραπευτικό Προσωπικό)
7.00΄-7.30΄:  Διαδίκτυο:  Εργαλείο ή απειλή; Οι κίνδυνοι και η κατάσταση στη Λέσβο.  (Κανιμάς Πολυχρόνης Αρχιφύλακας και Μπούζουκα Ελεάνα Αστυνόμος-Ψυχολόγος)
7.30΄-7.50΄:  Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Εργαλεία γονικού ελέγχου. (Καραβασίλης Σταύρος καθηγητής Πληροφορικής)
7.50΄-8.00΄:  Ερωτήσεις

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μπουφές.