Τάσος Χατζηγιάννης και Δημήτρης Βασιλούδης, οι μονομάχοι για την θέση του προέδρου στον δικηγορικό σύλλογο Μυτιλήνης



Δεύτερος γύρος εκλογών για τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, αφού κατά τη χθεσινή διαδικασία κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δε συγκέντρωσε το 50% των ψήφων...


Στην επανάληψη της διαδικασίας, υποψήφιοι θα είναι ο Δημήτρης Βασιλούδης που χθες έλαβε 46 ψήφους και ο Τάσος Χατζηγιάννης που έλαβε 29 ψήφους. Υποψήφιοι ήταν και οι Αριστείδης Χατζηκομνηνός που έλαβε 26 ψήφους και Θέμης Κεφάλας που έλαβε 19 ψήφους.

Συνολικά επί 165 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, σήμερα ψήφισαν 124 άτομα, ενώ κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν και τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο επιστημονικός σύλλογος οδηγήθηκε σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, ύστερα από απόφαση του διοικητικού αυμβουλίου του ως αποτέλεσμα απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την εκλογή κατά τη διαδικασία της 26ης Νοεμβρίου 2017.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως είχε αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ όταν εξεδόθη, ελήφθη έπειτα από προσφυγή του δευτέρου σε ψήφους υποψηφίου προέδρου Νίκου Βλουτέλλη κατά της εκλογής του Δημήτρη Καλλία.

Όπως υποστηρίχθηκε, ο κ. Καλλίας δεν είχε δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γιατί είχε ήδη δυο συνεχόμενες θητείες στην ίδια θέση. Σημειώνεται ότι ο κ. Βλουτέλλης, διαφωνώντας με τη διαδικασία των νέων εκλογών που επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο -και θεωρώντας ότι η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί με μόνο υποψήφιο αυτόν- έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, την επομένη κιόλας μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επόμενης Κυριακής.

Πηγή newsit.gr



Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η αποχή των δικηγόρων της Λέσβου

Διεκδικούν από τον Άρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Λέσβου

 Απέχουν για δεύτερη εβδομάδα, από σήμερα, οι δικηγόροι της Λέσβου οι οποίοι διεκδικούν από τον Άρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Λέσβου. Στη συγκεκριμένη πρωτοδίκη οι δικηγόροι επισυνάπτουν κατηγορίες πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και κακή συμπεριφορά στους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης, δικηγόρους και άλλους διάδικους.

   Με τη συνέχιση της αποχής τους, η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου, οι δικηγόροι διεκδικούν επίσης την άμεση απόσπαση πρωτοδίκη στη Μυτιλήνης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο Πρωτοδικείο, οι οποίες και προέκυψαν από άδειες πρωτοδικών για διάφορους λόγους αλλά και από την απόσπαση άλλων από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα ζητήσει συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, διεκδικώντας την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αποχής με ανάλογο αίτημα είναι σπάνια για τα δεδομένα της Δικαιοσύνης. Μάλιστα πολύ έμπειρος δικηγόρος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε δικαστήρια της Αθήνας. Ενώ απ' ότι γνωρίζει, έχει επαναληφθεί δυο φορές, μια στην Κοζάνη και μια σε νησί των Κυκλάδων.

Με το ίδιο αίτημα απείχαν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Μυτιλήνης όλη τη προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχε προηγηθεί παλιότερη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία όποτε η συγκεκριμένη δικαστής θα ανέβαινε στην έδρα για να δικάσει οι δικηγόροι θα αρνιόταν να παρασταθούν στις δίκες.

Η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους είχε ήδη σαν αποτέλεσμα την αναβολή δεκάδων υποθέσεων, γεγονός που θα επαναληφθεί και αυτήν την εβδομάδα με αναβολές στο μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και στο τριμελές Πρωτοδικείο. Αλλά και στο τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων όπως και στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων που συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα.

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ, left.gr