Ξανά εξετάσεις οδήγησης στην Μυτιλήνη από 3 εξεταστές


Δεν βγήκε ούτε προχθές «λευκός καπνός»

Δεν βγήκε ούτε προχθές «λευκός καπνός» στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, με τους εξεταστές οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών, οι οποίοι επιμένουν στις παραιτήσεις, από τα συγκεκριμένα καθήκοντα, που έχουν καταθέσει από τις 9 Ιανουαρίου.

Έτσι στη Χίο το πρόβλημα παραμένει, σε αντίθεση με τη Μυτιλήνη που -έστω εμβαλωματικά- 3 εξεταστές αποφάσισαν να συμμετέχουν στις εξετάσεις οδήγησης, αποφορτίζοντας μερικώς την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λόγω της μη διενέργειας εξετάσεων από την 1η Οκτωβρίου.

«Αν μέχρι σήμερα δεν υπάρξει κάποια μεταβολή της κατάστασης, αύριο θα σταλεί έγγραφο στο υπουργείο το οποίο πλέον θα αποφασίσει τι θα κάνει, για το αν θα επιτάξει τους εξεταστές ή αν θα στείλει σώμα εξεταστών στο νησί, για τη διενέργεια εξετάσεων», ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Γιάννης Ξενάκης.

Θυμίζουμε ότι οι εξεταστές διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών στο σύστημα εξετάσεων οδήγησης, αλλά και για τις ανανεώσεις διπλωμάτων από ηλικιωμένους , με τον αντιπεριφερειάρχη να ασπάζεται τις ενστάσεις τους, και να επισημαίνει ότι θα έπρεπε για να εκτονωθεί το πρόβλημα, να επανέλθουν στο έργο τους. Θέση της περιφέρειας, όπως είπε, είναι να επεκταθεί το ισχύον καθεστώς μέχρι και το τέλος του 2019, έως ότου το υπουργείο να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα, για τις αλλαγές που πρεσβεύει.

«Αυτή τη στιγμή ούτε νομοσχέδιο κατατεθειμένο δεν έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι έτσι όπως κινείται το υπουργείο μεταφορών, είναι βέβαιο ότι και τώρα να ξεκινήσουν οι εξετάσεις οδήγησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι περιφέρειες θα βρεθούν ξανά μπροστά στο πρόβλημα.

Πηγή alithia.gr