Έως 22/04 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος- Ξεκινάει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών


Για τρεις μήνες κηρύχθηκε τελικά το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης , μέχρι τις 22 Απριλίου , καθώς η περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο δήμος.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καρασάββας «ξεκινά η διαδικασία καταγραφής των ζημιών για να μπορέσουν να αποζημιωθούν κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές. Θα πρέπει να προσέρχονται στα ΚΕΠ ή στις δημοτικές κοινότητες και να συμπληρώνουν την αίτηση ζημιάς».

Να σημειωθεί ότι για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, όλες οι αιτήσεις , και για τις ζημιές σε οικίες και για επιχειρήσεις και σε αγροτικό κεφάλαιο θα γίνουν στο δήμο και στη συνέχεια εκείνος θα κάνει το διαχωρισμό και θα στείλει στον ΕΛΓΑ τις αιτήσεις που αφορούν το αγροτικό κεφάλαιο και στην περιφέρεια τις επιχειρήσεις.

Δεν υπήρχαν εκτεταμένες και μεγάλες ζημιές στο νησί, αλλά πολλές και μικρές και κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο που έχει καταστραφεί ολοσχερώς και για να μπορέσει  ο δήμος να διεκδικήσει χρήματα και να τρέξει διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών χρειαζόταν η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου