Πολιτικό σαλόνι: «Έσπασαν τα νεύρα μας…..»




ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  Με βροχές, χιόνια και  διακοπή νερού υποδεχτήκαμε την πρώτη μέρα της χρονιάς…. Κακά μαντάτα; Ποιος ξέρει. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν καταλαβαίνουμε από αργίες. Τέτοιες εποχές με τόσες εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας κι όταν μάλιστα οι υποψήφιοι έχουν ξεχυθεί σε επισκέψεις, συναθροίσεις, στέλνουν ευχετήρια μηνύματα και e-mail. Ενώ οσονούπω θα ξεκινήσει το άθλημα τους «Κόβοντας βασιλόπιτες» όπου ξέρουμε ποιος μέλος της Περιφέρειας θ΄  αναδειχθεί πρώτη!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  «Θα κατέβει ή δεν κατέβει;» φαντάζομαι θα λένε από μέσα τους, αντίπαλοι και φίλοι του νυν Δημάρχου. Των οποίων τα νεύρα έχουν γίνει τσατάλια!  Αντιπάλων αλλά και φίλων…. Διότι η αιωρούμενη εκκρεμότητα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, όπως και να το κάνεις,  αντέχεται. Αλλά για το αν θα κατέβει ξανά ο Σπύρος Γαληνός, τέτοια αγωνία είναι σκέτο μαρτύριο. Οι αρρυθμίες των υποψηφίων χτυπάνε κόκκινο, ψάχνοντας μέσα από ομιλίες, εμφανίσεις, φωτογραφίσεις αλλά και πλαγιοκοπήσεις συγγενών του Δημάρχου μας, να καταλάβουν τις προθέσεις του. Δύο τινά συμβαίνουν. ΄Η και ο ίδιος δεν ξέρει ή τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί! Πληροφορίες πάντως που δημοσιεύθηκαν στο πάντα …. έγκυρο Facebook, αναφέρουν ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει στις 11 Ιανουαρίου όπου επίκειται συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί θα ξεκαθαριστεί εάν θα έχει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τίποτα για μπούμε στην κανονικότητα της προεκλογικής περιόδου. Διότι ναι μεν ο Παναγιώτης Ζαφειρίου επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του αλλά τα καλύτερα έρχονται… Διότι αναμένεται η επίσημη εξαγγελία της  υποψηφιότητας  Στρατή Κύτελη που την προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ξεκαθαρίσει (;) τα πράγματα. Θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση Μιχάλη Μαμάκου, οπότε θ΄ αρχίσουν να σχηματοποιούνται οι συνδυασμοί. Ποιοι είναι με ποιους. Κι εδώ θα παιχτούν μικρά και μεγάλα δράματα. Γιατί με την απλή αναλογική, δεν αρκεί να βγεις Δήμαρχος. Πρέπει να έχεις και καλούς … παίκτες για να κάνεις παιχνίδι! Εάν λοιπόν κατέβει ο Σπύρος Γαληνός και περάσει στον δεύτερο γύρο, πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν φαβορί. Εάν δεν κατέβει λογικό φαβορί καθίσταται, σύμφωνα πάντα με σχολιαστές (άλλη μάστιγα κι αυτή), ο Στρατής Κύτελης. Εκτός όλα αυτά ν΄  ανατραπούν και να γίνει το μεγάλο κόλπο μ΄ ένα άλλο όνομα που δεν παίζει ακόμα στην πιάτσα. Τώρα, τα ενδεχόμενα δίδυμα συνεργασίας υποψηφίων Περιφέρειας και Δημοτικών, μάλλον φαντάζουν ως εργασίες πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων. Ειδικά σήμερα που όλοι είναι ψυλλιασμένοι, πολλοί είναι στα κάγκελα με το προσφυγικό, τα νεύρα των Λεσβίων έχουν σπάσει με τα τόσα και τόσα προβλήματα, άντε μετά  να τσουβαλιάσεις ψηφοφόρους.  Πόσο μάλλον να τους κάνεις βόλτα από τον ένα υποψήφιο στον άλλον!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. Και ποια είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της χρονιάς;  Στον Δικηγορικό Σύλλογο Λέσβου! Όπου κατόπιν ενστάσεων εξέπεσε του αξιώματος του προέδρου ο Δημήτρης Καλλίας, ο Νίκος Βλουτέλλης, ο έτερος αντίπαλος του αρνήθηκε την προεδρία (!;) και ως εκ τούτου οδηγούμαστε σε κάλπες. Αυτές έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκφράζουν την πρόθεση για κάθοδο τους, τόσοι υποψήφιοι. Γύρω στους δέκα δικηγόρους το σκέπτονται! Ήδη ο Θέμης Κεφάλας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την υποψηφιότητα του, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Γιάννη Πετρέλλη, της Πέλλας Ανδριώτου, του Αλέξανδρου Ροδίτη, του Γιάννη Βασιλούδη, του Νίκου Σάββα και άλλων. Ονόματα που σε ενδεχόμενο επιτυχίας θα είναι ένα σκαλί επιτυχίας. Γιατί εκλογές πλησιάζουν ποιος ξέρει που μπορεί να πλασαριστούν…

ΒΙΒΛΙΑ. Και κλείνουμε για σήμερα χρονιάρες μέρες με τον φίλο μας Γιάννη Γιαννέλλη και την Ρόζα του. Η οποία συνεχίζει να εκπλήσσει και πρόσφατα μεταφράστηκε και στα Τούρκικα! Ως εκ τούτου δικαιολογείται η χαρά του συγγραφέα ο οποίος μας επισημαίνει το γεγονός με ανάρτηση του στο F.B. Και όπως μας έχει δηλώσει, το επόμενο βιβλίο του είναι έτοιμο, αναφέρεται στα χρόνια του διχασμού και του 22 και απλώς αναμένεται το οκ από τον εκδοτικό οίκο για να εμφανισθεί στα βιβλιοπωλεία.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ανάπτυξη ενεφανίσθη επί αλόγου να καθοδηγείται από άνδρα ντυμένο στα ερυθρόλευκα. Έστριψε από Ε. Βενιζέλου προς παρκινγκ Μυτιλήνης όπου από εκεί  όλη η ΑΝΑΠΤΥΞΗ διαχύθηκε στο νησί μας. Οι αγορές ήδη να χορεύουν στους ξέφρενους ρυθμούς της κυβέρνησης. Έστω και με μειωμένο ΦΠΑ…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ


Να θεωρήσουμε ότι η διακοπή νερού του Δήμου Λέσβου  σε περιοχές της Μυτιλήνης εμπίπτει στο καθιερωμένο ποδαρικό;