Πολιτική εκμετάλλευση | Ανακοινώσεις για το θάνατο της γιαγιάς Μαριτσας από την Σκάλα Συκαμιά


Η Μαρίτσα Μαυραπίδου δεν μένει πια έδω.... η μια από τις τρεις γιαγιάδες - σύμβολο της Λέσβου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών


Άρχισαν οι ανακοινώσεις από Δήμο Λέσβου ακόμα και από τον υπουργό Μεταναστευτικής πολίτικης για τον θάνατο της γιαγιάς Μαριτσας από την Σκάλα Συκαμιά..

Τόσα χρόνια μετά το 2015… οι γιαγιάδες της Συκαμιάς ήταν ξεχασμένες τώρα θα τις θυμηθεί όλη η υφήλιος…. Αυτό θα πει πολιτική εκμετάλλευση νεκρού..

Αναλυτικά:

Δήμος Λέσβου:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μια από τις τρείς γιαγιάδες, σύμβολα των κατοίκων της Λέσβου, που συγκίνησαν με την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση που προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν στους πρόσφυγες που έφθαναν στο νησί μας και ιδιαίτερα στις γυναίκες και στα μικρά τους παιδιά.

Ο συμβολισμός και η αξία της προσφοράς της - που καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό μαζί με δυο συγχωριανές της, την κυρία Ευστρατία και την κυρία Μηλίτσα, την ώρα που φροντίζουν ένα μικρό παιδί, που μαζί με την πρόσφυγα μητέρα του μόλις είχαν φθάσει στο νησί μας - αποτύπωσε την ανεκτίμητη συνεισφορά όλων των γυναικών και γενικότερα του Λεσβιακού Λαού, στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές της έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Μαρίτσα Μαυραπίδου, με τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμά που έδωσε, συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.»

Δήλωση ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου

«Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα.
Εκείνη η φωτογραφία που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο, μαζί με τις συντοπίτισσές της, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και θα μάς υπενθυμίζει πάντα πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς.
Η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, έγινε σύμβολο για τον ελληνικό Λαό, φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε πως συνεχίζουμε το έργο της.
Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά της έδωσε κουράγιο και δύναμη σε πολλούς, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της.
Η γλυκιά της ανάμνηση θα μάς συντροφεύει για πάντα.»


Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Τα μέλη της  Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» με λύπη πληροφορήθηκαν το θάνατο της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μιας από τις τρεις «Γιαγιάδες της Συκαμνιάς». Μιας από τις συμπατριώτισσές μας που συνέβαλλαν με τη στάση και το παράδειγμά τους στο προσφυγικό, να γίνει η Λέσβος γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη σαν «Το Νησί της Αλληλεγγύης».

            Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους της.