Σπύρος Γαληνός: «Από σήμερα ξεκινάμε για τις επόμενες εκλογές»- Με τις ευλογιές Παλλη και ΣΥΡΙΖΑ ξανά υποψήφιος ο Γαληνός

Όπως είχε δημοσίευση στην στήλη Πολιτικό Σαλόνι εδώ και 2 εβδομάδες περίπου το lesvospost.com ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε χτες με κάθε επισημότητα την κάθοδο του. στις δημοτικές εκλογές


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λέσβου, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Δημοτών και ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής , στο Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Μυτιλήνης, κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, εργαζόμενων του Δήμου και δημοτών, η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Πολυφωνική Χορωδία Μυτιλήνης με μαέστρο τον Στέλιο Λασκαρίδη και την Χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης», με μαέστρο την κα Λία Κεφαλά.

 Ακολούθως, οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης & Μηθύμνης ευλόγησαν την βασιλόπιτα του Δήμου Λέσβου την οποία έκοψε ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, ευχόμενος σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Ακολούθησε απολογισμός μικρών και μεγάλων έργων που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου, με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό.

Αμέσως μετά τη παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από σήμερα ξεκινάμε για τις επόμενες εκλογές. Είμαστε εδώ και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι απλά για να δικαιώσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει και έχουμε δρομολογήσει αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλους εσάς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα νησί καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. ‘Έχουμε υποχρέωση αυτούς που στα δύσκολα κρύβονταν, αυτούς που περίμεναν χαιρέκακα να παρουσιαστούν όταν τα πράγματα είχαν βελτιωθεί να συκοφαντήσουν εμάς που δουλεύαμε και αντιμετωπίζαμε τις κρίσεις τη μια μετά την άλλη, οφείλουμε να τους κρατήσουμε στο περιθώριο. Αυτούς που χαϊδεύουν ιδέες ρατσιστικές και φλερτάρουν με το φασισμό θα τους βάλουμε στο περιθώριο. Γιατί η Λέσβος είναι ένα νησί με πλούσια δημοκρατική ιστορία και με ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι πολίτες της Λέσβου το έχουν πετύχει αυτό.

Βλέπετε ότι έρχονται έλληνες πολιτικοί και άνθρωποι με θέσεις ευθύνης από όλο τον κόσμο και αναφέρονται στους νησιώτες. Διότι οι νησιώτες ήταν μπροστά στη κρίση και κράτησαν όρθια την Ελλάδα και είναι αυτοί που θα την κρατήσουν και πάλι όρθια. Η αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στην ανάπτυξη ξεκινά από εδώ χάρη στη προσπάθεια που καταβάλουμε εμείς και εσείς. Κανένας δε μπορεί να φέρει την ανάπτυξη μόνος του όμως όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον και να κρατήσουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και αυτά που έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. (…)

Είμαστε υπερήφανοι για το πλούσιο και πολυποίκιλο έργο μας. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να σταθώ στο θέμα του Κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο δεν χάθηκε. Το κολυμβητήριο κάποιοι το πολέμησαν αλλά εμείς είμαστε εδώ το παλέψαμε και χάρη σε ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας όπως ο βουλευτής ο κ. Γιώργος Πάλλης, θα τα καταφέρουμε. Γιατί αυτός ήταν ο μόνος βουλευτής που ήταν δίπλα μας. Το κολυμβητήριο, λοιπόν, θα γίνει και όχι μόνο αυτό είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα νέο κλειστό γυμναστήριο και για τη Μυτιλήνη εκτός από τη Καλλονή που είναι έτοιμη η μελέτη.

Όλοι οι συνεργάτες μου ανεξαιρέτως δούλεψαν σκληρά ο καθένας στον τομέα του για να κάνουμε όλο αυτό το έργο που είδατε. Καταφέραμε να ξεκινήσουμε έργα που άλλοι δεν τολμούσαν να καταπιαστούν και να δρομολογήσουμε άλλα όπως ο βιολογικός της νότιας πόλης. Με επίμονη και μεθοδική διεκδίκηση καταφέραμε και αυτό το έργο να το εντάξουμε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. (…)

Κάθε μέρα θα βλέπετε μπροστά σας το έργο που θα υλοποιούμε. Αν και αντιμετωπίσαμε κρίσεις, δεν παραβλέψαμε ποτέ το έργο που έπρεπε να γίνει γιατί αυτό ήταν το καθήκον μας.
Τελειώνουμε το έργο που έχουμε αναλάβει μέχρι τις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το έργο που προετοιμάζουμε από τώρα».

Τέλος, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους του Δήμου Λέσβου, για την προσφορά τους και για την καλή και αποδοτική  συνεργασία που λειτουργεί πάντα προς όφελος των πολιτών.


Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με βραβεύσεις από τον Δήμαρχο σε ανθρώπους του τόπου μας, που προσέφεραν εθελοντικά σε πρωτοβουλίες και δράσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματος της Δημοτικής Αρχής, για προσφορά στον συνάνθρωπο και διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές και ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα  από το συγκρότημα «Εφάπαξ»