Προώθηση του μαθητικού τουρισμού στην Λέσβο- Στην Μυτιλήνη τουριστικοί πράκτορες και εκπαιδευτικοί


τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης Τουριστικών Πρακτόρων και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδος


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, με σκοπό την προώθηση του εκπαιδευτικού τουρισμού στη Λέσβο, διοργάνωσαν τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης Τουριστικών Πρακτόρων και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδος το τριήμερο 18-01-2019 έως 20-01-2019.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση όλων των φορέων που συνεργάστηκαν για την προώθηση του εκπαιδευτικού τουρισμού στη Λέσβο, αλλά και φορέων του νησιού οι οποίοι έχουν υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και έγινε παρουσίαση του νησιού ως προορισμού εκπαιδευτικών- μαθητικών εκδρομών.  Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μουσεία, παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές του νησιού και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Λέσβο. 

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε την πρώτη συντονισμένη ενέργεια για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Πολιτισμού κα. Αγγελική Σαραντινού δήλωσε σχετικά: «Ο εκπαιδευτικός τουρισμός εστιάζει προς την κατεύθυνση της στοχευμένης τουριστικής ανάπτυξης και είναι από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές αφού ενισχύει την τοπική οικονομία σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται συντονισμένες ενέργειες που έχουν στόχο, αφενός την τουριστική προώθηση και ενίσχυση της τουριστικής εικόνας των νησιών μας και αφετέρου την εκπαίδευση των νέων μέσω των εμπειριών και των γνώσεων που θα αποκτήσουν από την επίσκεψή τους στο νησιά του Βορείου Αιγαίου».