Στους δρόμους οι σχόλες οδηγών της Λέσβου- Μεγαλειώδη η κινητοποίηση των Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών (PICS)

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, προβλήματα επιβίωσης για τις σχολές οδηγών

Οι εξεταστές αγωνίζονται για θεσμικές λύσεις αλλά και την καταβολή χρωστούμενων αποζημιώσεων

Με κόρνες και εκπαιδευτικά οχήματα εκπαιδευτές οδήγησης από όλη την Λέσβο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Μυτιλήνη.

Η συγκέντρωση των οχημάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και κορυφώθηκε με κατάληξη το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.



Οι Εκπαιδευτές Υποψηφίων Οδηγών δήλωσαν:

«Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με αποτέλεσμα πέρα από την συσσώρευση και ταλαιπωρία των μαθητών να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές μας. Δεν έχουμε τον μήνα Οκτώβριο σχεδόν καθόλου έσοδα και καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και προσεχώς φόρο εισοδήματος. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως και αδίκως, όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα λειτουργικά έξοδα των σχολών μας καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας.

Με την σημερινή κινητοποίηση μας θέλουμε να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τις σχολές οδηγών.  
Θεωρούμε ότι ο κλάδος έχει στοχοποιηθεί και σπιλωθεί από ανάξιους και άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους οι οποίοι στο όνομα της δήθεν κάθαρσης που επαγγέλλονται “τιμωρούν” τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και οδηγών θεωρώντας τους υπαίτιους για ότι στραβό συμβαίνει σε όλη την διαδικασία των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων καθώς και στην οδική συμπεριφορά των οδηγών.  

Το Σχέδιο νόμου που προωθείται θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολών οδηγών και στον αφανισμό του κλάδου.

Στον ιδιωτικό τομέα η αξιοπιστία, η αξιοκρατία, η φερεγγυότητα, η αριστεία των εκπαιδευτών κατακτώνται από την εργασία μας κάθε μέρα στους δρόμους και είναι λέξεις και έννοιες προφανώς άγνωστες στους διοικούντες το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών».

Οι εκπαιδευτές οδήγησης της Λέσβου με την κινητοποίηση συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που αφορά στην αποχή των εξεταστών οδήγησης υπουργείο που ξεπερνά πλέον τον ένα μήνα με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά και να έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις σχολές οδηγών. 

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.