Και λιμενικό, προεδρική φρουρά, πυροσβεστική και αστυνομία στην παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου στην Μυτιλήνη (PIC)

Μια διαφορετική παρέλαση θα ζήσουμε αύριο στην Μυτιλήνη με αφορμή την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τούρκικο ζυγό.


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και υπουργών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 08/11/18 οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Τούρκικο ζυγό.

Επίδειξη από την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, και παρέλαση από άγημα της προεδρικής φρουράς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το πρόγραμμα στα πλαίσια του εορτασμού και των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης.

Αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosPost αναφέρουν ότι στην παρέλαση θα λάβουν μέρος περά από το άγημα της προεδρικής φρουράς και πεζοπορα τμήματα της αεροποριας για πρωτη φορα, της αστυνομίας, του λιμενικού και της πυροσβεστικής ενώ σε κάποια σώματα ασφαλείας του νησιού θα παρελάσουν και μηχανοκίνητα τμήματα.

Μάλιστα χτες για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε γενική πρόβα (φωτο) με συμμετοχή όλων των σωμάτων ασφαλείας στο στρατόπεδο Πολιχνιτου παρουσία του στρατηγού της 98 ΑΔΤΕ αλλά και των διοικητών των σωμάτων ασφαλείας.. 



Φώτο από την γενική πρόβα 
Η επίσημη υποδοχή του ΠτΔ θα γίνει στις 10:30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου – Απόδοση Τιμών ενώ θα ακολουθησει επίσημη δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δρ. Ευστράτιο Αναγνώστου.

Στις 11:05 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στη θέση «Κιόσκι» και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. 

Και στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αναγνωρισμένων Εθελοντικών Οργανώσεων, Τιμητικού Αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.