Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του ευεργέτη επιχειρηματία Εμμανουήλ Κοντέλλη - Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του (PICS)

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε χτες τον Ασωματιανό επιχειρηματία Εμμανουήλ Κοντέλλη


Ο Ασωματιανός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Κοντέλλης έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών το Σάββατο.

Την Δευτέρα πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε από την Αττική τον Εμμανουή Κοντέλλη στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα στον Ιλισσό όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Χτες φίλοι, συγχωριανοί, συγγενείς, γνωστοί και άγνωστοι είπαν το τελευταίο αντίο στην γενέτειρα του Ασωματο

Σύμφωνα με το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό ναό Ταξιαρχών Ασωμάτου Λέσβου ενώ αμέσως μετά το τέλος τελέσθηκε τρισάγιο και ακολουθησε η ταφή του στην αγαπημένη του γενέτειρα σε οικογενειακό τάφο της οικογένειας τουΑξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγχωριανοί του πραγματοποίησαν την τελευταία του επιθυμία που ήταν η σορός του να μεταφερθεί με τα πόδια στο κοιμητήριο Ασωματου με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, μάλιστα κατά την διάρκεια της ταφής οι οργανοπαίκτες έπαιζαν νεκρώσιμη μελωδία από την σειρά "Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια" η οποία γυρίστηκε την δεκαετία του '70 στην Αγιασο.

Ο Ασωματιανός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Κοντέλλης, ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του αείμνηστου Γιάννη Κοντέλλη, ο οποίος επιστρέφοντας το 1919 από την Αμερική για να γίνει ο αντιπρόσωπος της Ford αρχικά στη Μυτιλήνη είχε φέρει το πρώτο αυτοκίνητο Ford στην Ελλάδα.

Παρότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις καθιστούσαν επιβεβλημένη την παραμονή του στην Αθήνα δεδομένου πως διεύθυνε την επιχείρηση μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Εμμανουήλ Κοντέλλης δεν ξέχασε ποτέ τον Ασώματο, χρηματοδοτώντας μάλιστα την ενορία, ενώ δώρισε πολλά κτήρια του Ασωμάτου όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.α στην ΤΚ Ασωμάτου αλλά και στην ενορία του χωριού..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Εμμανουήλ Κοντέλλης το 2014 μετά από 95 χρόνια επανέφερε την έδρα τής «Ford Κοντέλλης» στην Μυτιλήνη. Η αντιπροσωπεία λειτουργεί μέσω σύμπραξης με την εταιρεία των αδελφών Κόρακα, οι οποίοι έχουν και την τεχνική υποστήριξη.

Τον Οκτώβριο του 2017 είχε πεθάνει και ο αδελφός Παύλος ιδιοκτήτης της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ

Από εμάς την διοίκηση και την συντακτική ομάδα του LesvosPost καλό παράδεισο… Αιώνια του η μνήμη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του