Μικρή χωματερή η ακτή πίσω από τον δημοτικό καταυλισμό μεταναστών του Καρά Τεπέ-Πως κατάντησε το ιστορικό Club (PICS)


Γεμάτο σκουπίδια είναι η ακτή πίσω από τον δημοτικό καταυλισμό μεταναστών του Καρά Τεπέ.

Εξαιτίας της γειτνίασης με τον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που διαχειρίζεται ο Δήμος Λέσβου μαζί με ΜΚΟ εκεί που άλλοτε έστεκε το καλοκαιρινό Club της Λέσβου Fame Fatale έχει μετατραπεί σε μια μικρή χωματερή.

Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, ταπερ,  παπούτσια, καρέκλες, χαρτόκουτες και χαρτιά, υπολείμματα τροφών και δεκάδες άλλα σκουπίδια συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα πίσω από τον κατά τα αλλά καθαρό δημοτικό καταυλισμό προσφύγων.



Ποιος δεν έχει επισκεφτεί αυτό το club την περίοδο 2007-2012 περίπου….. Ποιος δεν θυμάται τον μεγάλο του χώρο, το μπαρ στην μέση η την… μυρωδιά που ερχόταν μερικές φορές από τον βιολογικό…Το Beach Night Club που είχε μπει για τα καλά στις καρδιές μας την περίοδο περίπου το 2007-2012 και βρισκόταν στο TOP της λίστας των βραδινών καλοκαιρινών μας επιλογών.

Ατελείωτος χορός, ποτό, πυροτεχνήματα, δυνατή μουσική και απο κέφι...καρφωμένο στα ύψη!

Από το 2012 περίπου το  Femme Fatale έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο….

Παντού ερείπια, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις καλές εποχές «προ κρίσης» που η διασκέδαση στο Fatale ήταν στα ύψη…



Οι καρέκλες τα τραπέζια, τα κατεστραμμένα πλακάκια, μια τουαλέτα και κάποια μπανερ έχουν μείνει μόνο να θυμίζουν τι υπήρχε πριν σε αυτόν το χώρο που εγκαταλείφτηκε πλήρως….

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και οι φοίνικες που στέκουν εκεί έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός από φωτιές που συχνά ανάβουν οι μετανάστες με σκοπό να ζεσταθούν η να μαγειρέψουν, φυσικά πάντα ο κίνδυνος για μεγάλη φωτιά στο σημείο είναι ορατός.

ΦΩΤΟ: Μάκης Παυλελλης