Γιόρτασαν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και τίμησαν τους πρώτους στο πρωτάθλημα Lesvos ride GRAND PRIX MTB 2018

Απονομές 2018 Lesvos Ride GRAND PRIX MTB


Κυριακή 25/11/2018 17:30 αίθουσα Ι. Παυλακέλλης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου.
Στην φιλόξενη αίθουσα του επιμελητηρίου Λέσβου, συναντήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας Λέσβου και οι φίλοι αυτών, για να γιορτάσουν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς αλλά και να τιμήσουν τους πρώτους της κάθε κατηγορίας στο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Λέσβου, Lesvos ride GRAND PRIX MTB 2018. Η παραχώρηση της αίθουσας ήταν ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Λέσβου κ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι αυτό τον Νίκο Αθανάση.

Η Ιουλία Αγιαμαρνιώτη και ο Τίτος Χατζέλης του Lesvos Ride, προλόγισαν τις βραβεύσεις και έκαναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Ευχαρίστησαν όλους τους συν διοργανωτές που με επιτυχία αγκάλιασαν τους αγώνες, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την πρόεδρο και όλους τους κατοίκους στο Σκαλοχώρι, τον πρόεδρο τους κατοίκους και την εθελοντική ομάδα «ΑΜΠΕΛΟΣ» στο Αμπελικό, τον Φορέα ανάπτυξης και προβολής Ερεσού και τους κατοίκους της Σκάλας Ερεσού. Επίσης τις οργανώσεις, Ελληνική ομάδα διάσωσης Λέσβου και Γιατρούς του κόσμου, που βοήθησαν και πρόσφεραν τα μέγιστα στους διοργανωτές και συμμετέχοντες ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για την συνεχή υποστήριξή του.                                                                                                  

Ανακοινώθηκε το πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2019 στη Λέσβο με τη διεξαγωγή ακόμα μεγαλύτερων αγώνων από το 2018 !!!! Την μεγάλη αναβάθμιση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας στον Μολύβο, τον URBAN MOLYVOS, που την έκτη συνεχόμενη χρονιά ο διοργανωτής Φορέας τουρισμού Μολύβου με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos Ride ζήτησαν και έγινε δεκτό από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας «UCI» την υψηλότερη διοργανωτική βαθμίδα S 1. Έτσι το 2019 από τις 4 και έως 9 Ιουνίου στην περιοχή Μολύβου, Πέτρας, Στύψης, Λαφιώνα και Βαφειού τα χωριά θα φιλοξενήσουν τις διαδρομές του διεθνή αγώνα Lesvos Molyvos MTB stage race S1 και τον URBAN MOLYVOS MTB race C1. Πέντε μέρες, πέντε διαφορετικοί αγώνες που θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους και καλύτερους διεθνής ποδηλάτες στον νησί μας !!!

Ο Lesvos Enduro MTB που θα διεξαχθεί το 2019 για τέταρτη χρονιά στην Αγιάσο, στις 13 και 14 Απριλίου, θα γίνει μεγάλος πρεσβευτής του νησιού μας για ακόμα μία χρονιά. Το Lesvos Ride Grand Prix MTB θα διοργανωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους χειμερινούς μήνες προστίθεται το Get 2gether enduro MTB με αγώνες στο Θολοποτάμι της Χίου και στον Μόλυβο της Λέσβου. Τέλος ο Marathon Geras ΜΤΒ 2019 που αναμένεται στις 20 Ιανουαρίου στον Μεσαγρό  θα είναι ο αγώνας που θα ανοίξει το αγωνιστικό καλεντάρι της χρονιάς. Τα ποδηλατικά νέα στη Λέσβο δεν έχουν τέλος. Από τον ποδηλατικό σύλλογο ανακοινώθηκε η διεξαγωγή εκλογών για νέο Διοικητικό συμβούλιο μέσα στον Ιανουάριο του επόμενου έτους μια και η θητεία του παρόντος έχει κλείσει πλέον 3ετία!

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με πρώτους την Ομάδα διάσωσης Λέσβου και τους Γιατρούς του Κόσμου. Ακολούθησαν οι συν διοργανωτές, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Σκαλοχώρι, Αμπελικό και Ερεσό και συνεχίστηκε με τους αθλητές.

Στην κατηγορία γυναικών παρούσες ήταν για να βραβευθούν η 1η  (αθλήτρια του Πο.Συ. Λέσβου) Αφροδίτη Ζούρου και η 3η  Βαμβαδλιώτη Κασσιανή. Συνέχεια στην κατηγορία FS Junior με 1ο τον Τριανταφύλλου Βασίλη αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου και 2ο ,3ο  τον Ευαγγέλου Νίκο και τον Τατά Τάσο.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των βετεράνων FS ανέβηκε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης με 2ο τον Παναγιώτη Δουκαρέλλη και 3ο τον Βασίλη Μωυσή.

Στην κατηγορία FS Ανδρών το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βασιλείου Βασίλης, Παρτεβιάν Παύλος και ο έφορος του Πο.Συ. Λέσβου Γιαννούλης Παναγιώτης.

ΗΤ Junior με πρώτο τον Τελωνιάτη Νίκο αθλητή του Παναθηναϊκού, δεύτερο τον Κουρή Παναγιώτη και τρίτο τον Παντελή Κωνσταντάρα αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου.

Για την κατηγορία ΗΤ βετεράνων παρόντες στη βράβευση ήταν ο 1ος  Μπουντάκης Χαράλαμπος και ο 3ος  Ντάρας Γεώργιος.

Επόμενη ήταν η μεγάλη στιγμή με τη βράβευση της "μεγάλης" κατηγορίας, ΗΤ Ανδρών, με πρώτο των πρώτων τον μεγάλο Γιώργο Σαραϊδάρη, 2ο  τον Μαρίνο Σκορδομπέκη και 3ο  τον Νίκο Πέππα αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τιμητική βράβευση του Τιμολέον Κουτρούπη, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την ποδηλασία βουνού πολλά χρόνια και με την απόδοσή του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα σ' όσους λένε "δεν μπορώ"! Ενώ ταυτόχρονα είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς. Προβλήθηκαν αρκετά βίντεο από αγώνες της χρονιάς που πέρασε, και κάπου εκεί τέθηκε τέλος στο αγωνιστικό 2018 με ευχές και ελπίδες για ένα ακόμα καλύτερο 2019....