Γενική απεργία στο δημόσιο την Τετάρτη στην Λέσβο- Συγκεντρώσεις στην πλατεία Σαπφούς και στα Κεντρικά Λύκεια

24ωρη απεργία Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 σε όλο το Δημόσιο

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στη 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 ενάντια στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης -που είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια- βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Στο ασφαλιστικό είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1.       Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
2.       Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
3.       Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4.       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
5.       Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
6.       Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
7.       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
8.       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.
9.       Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
10.     Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
11. Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα Νησιά.
12. Άμεσο κλείσιμο των “Hot Spots” σε όλη τη χώρα, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
13. Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «Hot Spots».

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΙΟΥ 2018
Απεργιακή Συγκέντρωση
Στα Κεντρικά Λύκεια 11:00 π.μ.

                                                                                                            ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, 11πμ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή μας εμπαίζουν. Δίνουν αναδρομικά μόνο 2 ετών (για την περίοδο 13/11/2014 έως 31/12/2016). Δεν δίνουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις εφημερίες, αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές. Δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις, που θα αφορούν αυτήν την καταβολή, αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές αποφάσεις. Νομοθετείται ότι δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012, παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ.

Δεν συζητάνε καν την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Χιλιάδες επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι στην υγεία, με μπλοκάκι, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΕΛΠΝΟ περιμένουν την απόλυσή τους. Είναι όμηροι της πολιτικής που ανακυκλώνει την ανεργία σκορπώντας ανασφάλεια και άγχος για το μέλλον. Η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας, οι μισθοί πείνας και η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής στο Ε.Σ.Υ. διώχνουν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό. Τα χιλιάδες κενά σε γιατρούς (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, δεν μπορούν να καλυφθούν με τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Τις συνέπειες ενός δημόσιου συστήματος υγείας γερασμένου και ανίκανου να καλύψει με επάρκεια τις κοινωνικές ανάγκες, τις βιώνει ο εργαζόμενος λαός που καλείται να πληρώνει ολοένα και περισσότερα σε φάρμακα και γιατρούς, στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Σε αντίθεση με την κοροϊδία της «εξόδου από τα μνημόνια» και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η«μεταμνημονιακή περίοδος» προβλέπει ματωμένα πλεονάσματα (>3,5%) και αέναη λιτότητα, δουλειά έως τα 67, περικοπές στην παιδεία και την υγεία, ελαστική εργασία, φοροληστεία για τους εργαζόμενους, φοροαπαλλαγές και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για το κεφάλαιο. Ο εναγκαλισμός της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ των πολυεθνικών του πετρελαίου για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ, μισθοφόρου του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απεργία της 14ης Νοέμβρη επιβλήθηκε κάτω από την πίεση πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, για να δοθεί μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στη μεταμνημονιακή εποχή. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους, για να διασπάσουν το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, με αποκορύφωμα την απόφαση της ΓΣΕΕ για ξεχωριστή απεργία στις 28/11. Οι ταξικές δυνάμεις, που υπαναχωρούν από τις ψηφισμένες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 14/11, είναι υπόλογες απέναντι στους εργαζόμενους. Στις 14 Νοέμβρη απεργούμε:

Για την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και την πλήρη καταβολή όλων των αναδρομικών, όσον αφορά τόσο τακτικές αποδοχές όσο και εφημερίες για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα. Να πληρώσουν τις οφειλόμενες εφημερίες του 2012 στους γιατρούς της Λέσβου. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας περίθαλψης.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, νοσηλευτές κτλ) σύμφωνα με τις ανάγκες. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή εργαζόμενος, κανείς δεν περισσεύει Να πληρωνόμαστε έγκαιρα τα δεδουλευμένα και τις εφημερίες. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις στο Βοστάνειο και την Π.Φ.Υ. Να στελεχωθεί το Κ.Υ. Μυτιλήνης με μόνιμες προσλήψεις.

Για νέα κλαδική συμφωνία με 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Για να ενταχθεί το Βοστάνειο στις «άγονες Α΄ περιοχές».

Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών για την ειδικότητα. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Αγωνιζόμαστε για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Μυτιλήνη, 9 Νοεμβρίου 2017
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ


Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 2018, 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο
Όλοι και όλες στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση
10:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε:
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,
Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους της για να ανακτήσουμε τις απώλειες στο εισόδημά μας και τη μείωση της φοροληστείας.
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων "ματωμένων" πρωτογενών πλεονασμάτων προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους έχοντες και κατέχοντες. Αποτυπώνεται στην πράξη η πραγματική έννοια της "κανονικότητας" και της "ανάπτυξης" που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη με νέα κέρδη για τους λίγους και εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα για εμάς.
Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!
Ήρθε η ώρα να βγούμε εμείς στο προσκήνιο!
Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων".
Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τα οποία ξεχνούν το έγκλημα για να ψαρέψουν ψήφους, καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ!
Ακούμε ξανά από την κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση και τα δεκανίκια τους τα κριτήρια για την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "καινοτομία", την "ανάπτυξη", δηλαδή όλα εκείνα που στο όνομά τους μας έχουν διαλύσει τη ζωή για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες, δανειστές και λοιπές "αγορές".
Η συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Τσακαλώτο αποδείχτηκε αδειανό πουκάμισο και έτσι θα παραμένει αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας από τα κάτω.
1. Για τα ΒΑΕ και επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δήλωσε ότι το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το επίδομα δεν θα μειωθεί. Θα περικοπεί όμως από κάποιες κατηγορίες και θα δοθεί σε άλλες, χωρίς να τις προσδιορίσει. Μοίρασμα της φτώχειας μας δηλαδή.
2. Για τον 13ο και 14ο μισθό - Αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου, απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων. Δεν θα ξεπαγώσει η διετία '16-'17 την ώρα που 5% μόνο είναι η φορολογία των επιχειρηματιών και 4 δισ. κάθε χρόνο δίνουμε στο ΝΑΤΟ.
3. Για το Συνταξιοδοτικό ΔΥ δήλωσε πως οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους από 13-05-16 θα συνεχίσουν. Αυτό που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα είναι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων και το δούλεμα καλά κρατεί.
4. Για το Αφορολόγητο: Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.500 στα 5.500 ευρώ είναι μέτρο ψηφισμένο μεν και θα ισχύσει από 01-01-20, αλλά θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την τρόικα για να μη μειωθεί. Κατά τα άλλα μεταμνημονιακή εποχή.
5. Επιτόκια στεγαστικών δανείων: Θα συζητήσει σύντομα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το θέμα και ζήσε Μάη μου…
Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή.
Διεκδικούμε:
1.      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ.). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
2.      Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κάλυψη όλων των απωλειών. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
3.      Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
4.      Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το Ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
5.      Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
6.      Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων - Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
7.      Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση και όλων των προηγούμενων νόμων. Συνέχιση της απεργίας - αποχής. Όχι στην αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.
8.      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
9.      Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
10. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων.
11. Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχτούν οικονομικά όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους.
12. Καμιά εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
13. Άμεσο κλείσιμο όλων των Hot Spot. Μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα. Εφοδιασμός τους με τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες επιθυμίας τους.

Μυτιλήνη 9 Νοέμβρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018-24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου,  συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν την συγκρότηση ενιαίου μετώπου διεκδικώντας:
·           Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς (Παιδεία, Υγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ.). Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
·           Αυξήσεις στους μισθούς. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό. 
·           Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016)
·           Κατάργηση της «ντροπολογίας» Γεροβασίλη (άρθρο 24Α του Ν.4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της Απεργίας-Αποχής.
·           Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
·           Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
·           Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
·           Όχι στην κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Άμεση κατάργηση του άρθρου 204 του Ν.4555/2018.
·           Την κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και όχι στην ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επόμενες γενιές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.