68χρονος μετανάστης «επαγγελματίας» διαρρηκτής στην Μυτιλήνη.. πρωινιατικα- Πάνω από 30.000€ τα κλοπιμαία από 2 οικίες

Συνελήφθη 68χρονος στη Μυτιλήνη, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών και απόπειρα κλοπής

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ

Συνελήφθη την Τετάρτη (31-10-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός ηλικίας 68 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο στη Μυτιλήνη.



Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 68χρονος την Τετάρτη το πρωί, χρησιμοποιώντας τμήματα εύκαμπτων πλαστικών αντικειμένων, προσπάθησε ανεπιτυχώς να παραβιάσει είσοδο οικίας με σκοπό την κλοπή.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο συλληφθείς το τελευταίο εικοσαήμερο, δρώντας πρωινές κυρίως ώρες και με όμοια μέθοδο, μπήκε σε δυο (2) οικίες, παραβιάζοντας εισόδους τους και αφαίρεσε κατά περίπτωση, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα μεγάλης αξίας, μεταλλικό ψαλίδι, ένα διαβατήριο και ηλεκτρονικά τμήματα υπολογιστών.
  
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν, δύο (2) τμήματα εύκαμπτων πλαστικών αντικειμένων και το μεταλλικό ψαλίδι.

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη σε συναφείς πράξεις.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.