Δεν το βάζουν κάτω οι μαθητές- Κατάληψη στο ΓΕΛ Μανταμαδου- 2 μήνες χωρίς το μάθημα της φυσικής (PICS)

Η σημερινή ανακοίνωση των μαθητών

Σήμερα, 2 Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, εξακολουθούμε να μην διδασκόμαστε φυσική.

Περιττό να πούμε, ότι η Γ λυκείου εξετάζεται κ πανελλαδικά. Επίσης έχουμε έλλειψη φιλολόγου για να συμπληρωθούν οι ώρες. Προφανώς και έχουμε προβεί σε κάποιες ενέργειες, αλλά απ' ότι φαίνεται μάταια προσπάθεια. Αρχικά, πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες στάλθηκε μια επιστολή στο υπουργείο παιδείας και δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Χθες, 1 Νοεμβρίου, κλείσαμε το σχολείο μας προκειμένου να συναντήσουμε τον αρμόδιο κύριο Καλαργαλη. Μετά την συνομιλία που είχαμε, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα μας και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Μυτιλήνης. Μαζί μας παραβρέθηκαν και μαθητές από τα σχολεία ΓΕΛ Πέτρας και το πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Παρ' όλα αυτά εξακολουθούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε προβεί σε κατάληψη του σχολείου μας η οποία θα συνεχιστεί έως ότου δωθει μια λύση στο πρόβλημα. Να αναφερθεί παράλληλα, οτι η ύλη της φυσικής είναι τεράστια και δεν μπορεί να καλυφθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.




Πως είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για δημοκρατία την στιγμή που δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα όλοι οι μαθητές; Κλείνουμε δύο μήνες χωρίς καθηγητή και θα εξεταστούμε με τα ίδια κριτήρια; Μάλλον η εκπαίδευση τείνει να γίνει ιδιωτική, τα φροντιστήρια "δίνουν και παίρνουν". Ελπίζουμε να γίνουν κατανοητά τα αιτήματα μας και σύντομα να δοθεί τέλος στο πρόβλημα (που αντιμετωπίζουμε κάθε(!) χρόνο!).

ΓΕΛ ΜΑΝΤΑΜΆΔΟΥ