Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας «Ψεύδεται ο κος Τεντομας-Κανείς δεν τηλεφώνησε στον Υπ Ναυτιλίας..παραιτήθηκε μόνος του»

Προβλημάτισαν ορισμένες ενέργειες και συμπεριφορές του κ Τεντομα λέει ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας

Σε δήλωση του χτες ο συντονιστής για τον σεισμό της 12ης Ιουνίου Βασίλης Τεντομας καταλόγιζε ευθύνες στον Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας, λέγοντας ότι μέλος του Δ.Σ τηλεφώνησε στον υπουργό Ναυτιλίας με σκοπό να μπλοκάρει την ανανέωση της θητείας του σαν τοπικός συντονιστής για τον σεισμό της 12ης Ιούνιου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Μετά από την δηλωση Τεντομα θέση πήρε ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας ο οποίος διαψεύδει πλήρως τον κο Τεντομα λέγοντας πως είχαν  πρόθεση να στείλουν επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Η επιστολή αυτή όμως δεν στάλθηκε ποτέ. Και στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως κανένα μέλος του παρόντος Δ.Σ. δεν τηλεφώνησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής




Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Θέμα: Σχετικά με την ανακοίνωση του κου Βασίλη Τεντόμα

Στην ανακοίνωσή του, που αφορούσε την καθυστέρηση της ανανένωσης εκ μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της θητείας του κου Τεντόμα ως συντονιστή των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό της 12.6.2017, ο κος Τεντόμας καταλογίζει ευθύνες στον Σύλλόγό μας για τις επιφυλάξεις του κου Υπουργού.

Ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Χωρίς να αμφισβητούμε την προσφορά του κου Τεντόμα στη Βρίσα, όντως μας προβλημάτισαν ορισμένες ενέργειες και συμπεριφορές του και είχαμε την πρόθεση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., να στείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Η επιστολή αυτή όμως δεν στάλθηκε ποτέ, καθώς θεωρήσαμε σωστό να επανεκτιμήσουμε το θέμα μετά τη συνάντηση του Συλλόγου μας στις 10/10/2018, όπου εκφράστηκαν αντιρρήσεις, και ενόψει της συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

 Κανένα μέλος του παρόντος Δ.Σ. δεν τηλεφώνησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να αναφέρει ότι ο κος Τεντόμας δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν φέρεται καλά στον κόσμο. Η παραίτηση του κου Τεντόμα είναι δικαίωμά του, αλλά όχι και οι ανυπόστατες κατηγορίες. 

Είναι απορίας άξιον πώς από ένα τηλεφώνημα και μόνο καθυστερεί ο Υπουργός την ανανέωση της σύμβασης του συντονιστή για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι οι συνέπειες του σεισμού, χωρίς να ζητηθούν από το Υπουργείο συγκεκριμένα στοιχεία  και αποδείξεις.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος του συντονιστή για τις συνέπειες του σεισμού είναι απαραίτητος για τη Βρίσα και οι αρμοδιότητές του πρέπει να είναι συγκεκριμένες και γνωστές σε όλους. Για τους λόγους αυτούς θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να ορίσει το συντομότερο δυνατόν και πάλι συντονιστή.