Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας των προσκόπων της Λέσβου

Θέλετε να γίνετε βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων; Είσαστε 18+ χρονών, υπήρξατε ή θέλετε να γίνετε πρόσκοποι; Ελάτε μαζί μας….


Λίγα λόγια για την προσπάθεια

Θέλουμε να προσφέρουμε με όραμα, μεράκι και κέφι σε παιδιά και νέους από 7 έως 18 ετών ώστε να κερδίσουν, όμορφες στιγμές, αξέχαστες εμπειρίες και χρήσιμες γνώσεις. Τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα τους συνοδεύουν για μια ζωή και θα τους επιτρέψουν να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.
Κάθε Σαββατοκύριακο, περισσότερα από 20.000 παιδιά, έφηβοι και νέοι δρουν Προσκοπικά. 200 από αυτά τα παιδιά βρίσκονται στα τρία προσκοπικά Συστήματα σε Μυτιλήνη και στο Μόλυβο. Ακόμα περισσότερα παιδιά θα μπορούν όμως στον τόπο μας, να έχουν αυτή την ευκαιρία, αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ενήλικων στελεχών και υποστηρικτών του Προσκοπισμού.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε Εσένα!!!

Γιατί όλα αυτά;

Τι μπορεί να προσφέρει ο Προσκοπισμός σε εσάς που είσαστε ενήλικοι και δεν υπήρξατε ποτέ Πρόσκοποι;

Ευκαιρίες Προσφοράς!

Αν πιστεύεις πως μπορεί ο κόσμος να αλλάξει προς το καλύτερο, στην παρέα μας θα βρεις ενήλικες που πιστεύουν ακριβώς το ίδιο και εργάζονται για αυτό υπεύθυνα! Η παρέα μας, σε έναν κόσμο που σου ζητά ν αναρριχηθείς μόνος σου, εμείς οι Πρόσκοποι λέμε πως η όμορφη και ειλικρινής μας παρέα θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Μόνο που τον κόσμο θα τον αλλάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ψυχαγωγία!

Δυνατές εμπειρίες και νέες φιλίες που σχηματίζονται και ενδυναμώνονται μέσα από εκδρομές, μοναδικές δράσεις και κατασκηνώσεις. Μοναδικές ευκαιρίες για περιπέτεια! Άλλο να στο περιγράφω και άλλο να το ζεις…

Ζωή στη φύση!

Μακριά από την οθόνη του υπολογιστή και τα βάσανα της καθημερινότητας. Ένα διάλειμμα, με θέα τις ψηλές κορυφές των βουνών, τα πιο απόμακρα χωριά και τις θάλασσες του τόπου μας.
Προσωπική Δημιουργία και Ανάπτυξη!!!

Γνώσεις που μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό σου, όπως η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση ταμείου, η ανάγνωση χάρτη, η ναυσιπλοϊα, η ηγεσία, η αντιμετώπιση κρίσεων, οι α’ βοήθειες κ.ά.

Οι επιλογές μας

Οι ενήλικες που συμμετέχουν στην προσκοπική Κίνηση μικροί και μεγάλοι
Πραγματοποιούν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, την ανακύκλωση, την αναδάσωση, την πυροφύλαξη και εκπαιδεύονται από φορείς, για να μπορούν να είναι χρήσιμοι σε περίπτωση ανάγκης.

Ενδιαφέρονται ενεργά για την υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων και κάνουν δράσεις προσανατολισμένες στην αποτροπή της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτησιογόνες συμπεριφορές και συνήθειες. Πραγματοποιούν μάλιστα δράσεις ευαισθητοποίησης των νέων πάνω σε θέματα διατροφής, άσκησης και υγείας.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια και κάνουν δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και τους άλλους για τη σπουδαιότητα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγκαιότητα της παγκόσμιας ειρήνης.

Συμμετέχουν στα κοινά, είναι δηλαδή οι ίδιοι ενεργοί πολίτες που  προσπαθούν συνειδητά να επηρεάσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι σε κατεύθυνση ωφέλιμη για τους νέους, το περιβάλλον και την κοινωνία συνολικά.

Η πιο όμορφη περιπέτεια σε περιμένει

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ
Κέρδισε γνώσεις
Απέκτησε δεξιότητες
Ανακάλυψε τη φύση
Διασκέδασε
Βοήθησε τον τόπο σου
Δώσε κάτι από εσένα


Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6932 408758