Δεν ξανάγινε | Με το λαούτο του "μέθυσε" χιλιάδες κόσμου στο Κάστρο Μυτιλήνης ο Γ. Χαρουλης (PICS, VIDS)!

Μοναδικές στιγμές από χιλιάδες κόσμου


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018»  ο Όμιλος «Μπουρίνι» ο «Δήμος Λέσβου» και η «START FROM ZERO»  διοργάνωσαν μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης με τον Γιάννη Χαρουλη, την Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018.

Στο Κάστρο Μυτιλήνης, οδηγούσαν το βράδυ της Τετάρτης όλοι οι δρόμοι, καθώς πάνω 3.500 άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες, έσπευσαν από νωρίς το απόγευμα, για να παρακολουθήσουν την κατά κοινή ομολογία, υπέροχη, συναυλία του Γιάννη Χαρούλη.

Από νωρίς, το θέατρο Κάστρου, που στην χθεσινή του μορφή χωρίς καρέκλες μπροστά από την σκηνή χωρούσε περισσότερα από 3.500 άτομα, πλημμύρισε κόσμο

Με μια συναυλία, «βγαλμένη» από ανάλογες της δεκαετίας του ’80 σε όγκο και «ενέργεια»,  ξεσήκωσε τους 3.500 και πλέον επισκέπτες του Κάστρου Μυτιλήνης, ο χαρισματικός Έλληνας ερμηνευτής Γιάννης Χαρούλης, το βράδυ της Τετάρτης…  Συνδυάζοντας την έντεχνη μουσική με την παραδοσιακή και τον ηλεκτρικό ήχο με τη μοναδική του κρητική χροιά, ο καλλιτέχνης χάρισε 4 ώρες διασκέδασης στο κοινό, που τραγούδησε και χόρεψε μαζί του… κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι, στον αρχαιολογικό χώρο…

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρά παιδιά, πήγαν να ακούσουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη, που ξεχωρίζει όχι μόνο για τη φωνή και τα τραγούδια του, καθώς έχει κάνει την κρητική και παραδοσιακή μουσική, να κυριαρχεί, αλλά και για το χαμηλών τόνων προφίλ του, καθώς παραμένει, μετρημένος, εξαιρετικά ταπεινός και ιδιαίτερα προσιτός. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών, κάνουν λόγο για περίπου 6.000 άτομα, καθώς κόπηκαν κοντά στις 3.500 χιλιάδες εισιτήρια, αλλά τα παιδιά, μέχρι 10 ετών δεν πληρώνουν, με το στάδιο, στον σπουδαίο αυτό χώρο, ο οποίος ήταν άψογος για μια ακόμη φορά, να είναι πριν την έναρξη της συναυλίας, κατάμεστο!

Ο Γιάννης Χαρούλης, είχε μαζί του τον επίσης μοναδικό μουσικό στα πνευστά και ειδικά στο κλαρίνο και την γκάιντα και ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών Κωνσταντή Πιστιόλη, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάσης Τζίνγκοβιτ στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Πάνο Τόλιο στα κρουστά και τον Ολλανδό Mark Nieuwenhuis στην τρομπέτα.

Απλά εξαιρετικός ο Γιάννης Χαρούλης χθες, στο Κάστρο της Μυτιλήνης. Ο Κρητικός μουσικός για 4 και πλέον ώρες τραγουδούσε αδιάκοπα καθώς ακόμα και όταν οι υπόλοιποι μουσικοί του κατέβηκαν από την σκηνή να κάνουν διάλλειμα, εκείνος συνέχισε απτόητος με το λαούτο του αγκαλιά, να χαρίζει αρώματα από «αρισμαρί και μέλι» στο Κάστρο της Μυτιλήνης, ταξιδεύοντας νοερά στην Κρήτη.

Ο 38χρονος ερμηνευτής καθήλωσε τον κόσμο από την πρώτη στιγμή, ο οποίος τον κοιτούσε μαγεμένος καθʼ όλη την διάρκεια χαρίζοντας του με κάθε ευκαιρία το θερμότερό του χειροκρότημα.

Με κάθε ευκαιρία ο ερμηνευτής χαμογελούσε δείχνοντας ότι πραγματικά χαίρεται με αυτό που κάνει, ανταποδίδοντας το χειροκρότημα και αστειευόμενος συνεχώς με το κοινό, σήκωνε το ποτήρι με την ρακή σαν γνήσιος Κρητικός και «έλεγε στην υγεία σας ρε κοπέλια»

Από πλευράς Δήμου και «START FROM ZERO», η οργάνωση ήταν άρτια, καθώς ο χώρος, ήταν στα… καλύτερά του, όπως και η πρόσβαση, με την Αστυνομία, να συμβάλει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, αφού πέρα από τους πεζους, πάρα πολλοί, ήρθαν με τα αυτοκίνητά τους. 

Οι φωτισμοί, η ατμόσφαιρα γλεντιού, σαν σε κάποιο γραφικό χωριό της Κρήτης, οι μουσικοί… όλα ηταν υπέροχα. Οι στίχοι μοιάζουν να κραυγάζουν, τραντάζοντας τη ψυχή… λεβεντιά… η λεβεντιά που έχω συνδυάσει με τον Γιάννη Χαρούλη. Κι όμως, αυτή η συναυλία είναι διαφορετική απ’ όλες τις άλλες εμφανίσεις του. Πιο εσωτερική, πιο ισορροπημένη, έτσι που τα τραγούδια ακούγονται πιο καθαρά.

«Η ουρά του αλόγου», «Το σκουλαρίκι», «Ερωτόκριτος», «Βοσκαρουδάκι Αμούστακο»… καπνογόνα, χορός. Η ομορφιά της ζωής κατέκλυσε την ύπαρξή μου και κάθε στίχος γινόταν μπάσος χτύπος της καρδιάς ακολουθώντας την ένταση του τραγουδιού στο αντίστοιχο τέμπο.

Τι κι αν στο τέλος δε θυμάσαι τη σειρά των τραγουδιών ή όλα τα τραγούδια. Σημασία έχει να γέμισες και να μοιράστηκες συναισθήματα. Αυτή τη μαγεία χαρίζει απλόχερα ο Γιάννης Χαρούλης στις συναυλίες του. Ενώνει τους ανθρώπους και σε φέρνει λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου.

Και είναι αυτό που εκτιμάς και θέλεις να ζεις και να ξαναζείς στη σκηνή μαζί του, ανοίγοντας νέους κύκλους που υπόσχονται πάντα «Καλή Αντάμωση» με μουσικές και με τραγούδια ρε κοπέλια!

Η βραδιά επεφύλασσε και μια μεγάλη έκπληξη καθώς την εμφάνιση του στην σκηνή τραγουδώντας μάλιστα έκανε ο γνωστός αμανετζής Σόλων Λέκκας, μάλιστα ο Γιάννης Χαρουλης δήλωσε μπροστά στο κοινό του ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που τον γνώρισε από κοντά ενώ του αφιέρωσε τραγούδι, και ο Σόλων του παρήγγειλλε κι εκείνος ένα τραγούδι.

Γι΄αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, η συναυλία του Γιάννη Χαρουλη την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 στην Μυτιλήνη, είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην επαρχία .

Στο τέλος της συναυλίας και κατά τον αποχαιρετισμό του υποσχέθηκε πως και του χρόνου θα είναι εδώ.… 


Τέλος να επισημάνουμε την προσφορά της Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου καθώς πρόσφερε τη βοήθεια της σε πολλά λιποθυμικά επεισόδια αλλά και τραυματισμό γυναίκας από πτώση drone κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Το «LesvosPost.com» ήταν χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας, του Γιάννη Χαρουλη στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Η LesvosPost WEB TV βρέθηκε την Τετάρτη 22/08/18 στο Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα και φωτογραφίες από την εντυπωσιακή συναυλία.

Αργότερα ΔΕΙΤΕ αποκλειστικά από το LesvosPost.com πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και μεγάλα αποσπάσματα βίντεο από την συναυλία του Γιάννη Χαρουλη στο Κάστρο Μυτιλήνης

Δείτε πως κατέγραψε Live το Lesvospost.com σε 3 μέρη την συναυλία





Γιάννης Χαρουλης LIVE

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης: LesvosPost.com

Φωτογραφία: Στεφάνου Γεώργιος

Τοποθεσία: Κάστρο Μυτιλήνης

Ημερομηνία: 22 Αυγούστου 2018

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018»

Παράγωγη: LesvosPost Media Group


Αύγουστος 2018