Διάλεξη – Παρουσίαση «ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»- στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, ώρα 19:30 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


«ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» είναι το θέμα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης – παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Μιχάλη Γεωργίτση, MSc Γεωλόγο-Παλαιοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Υπ. Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας ΕΚΠΑ την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης – παρουσίασης το κοινό πρόκειται να ταξιδέψει νοερά στην περιοχή της Μεσογείου και να γνωρίσει την τεράστια ποικιλία των θηλαστικών που έζησαν σ΄ αυτό το μοναδικό γεωλογικό χώρο πριν από εκατομμύρια χρόνια μέχρι και τα νεότερα τεκμήρια των ζώων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη των θηλαστικών και τις μαρτυρίες που προκύπτουν μέσα από τα απολιθώματα που έχουν αποκαλυφθεί και τα οποία αποτελούν μάρτυρες της συναρπαστικής γεωλογικής ιστορίας της Μεσογείου και των αλλοτινών τεράστιων αλλαγών της.

Το τεράστιο αρχείο απολιθωμάτων θηλαστικών που έχει συγκεντρωθεί μέσω ανασκαφικών εργασιών, αποδεικνύει τόσο την ποικιλομορφία των θηλαστικών του παρελθόντος όσο και τους μηχανισμούς εξέλιξης και προσαρμογής τους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τα θηλαστικά παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στις βιοκοινωνίες ολόκληρου του Καινοζωικού Αιώνα και μέσα από την διάλεξη – παρουσίαση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημαντικότητά τους αλλά και τη μεγάλη ποικιλομορφία τους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλέφωνο 2253054434, E-mail lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.