Επέκταση της Τηλεϊατρικής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου- Τηλεϊατρική στα ΚΥ Πολιχνιτου και Πλωμαριου


500 χιλ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επέκταση της Τηλεϊατρικής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου


Αξιολογήθηκε θετικά και με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσεται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το έργο της «Επέκτασης του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής της 2ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»,  με συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ και δικαιούχο την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. 

Το έργο αποτελεί τη δεύτερη φάση χρηματοδότησης και περιλαμβάνει 8 Σταθμούς Τηλεϊατρικής σε μικρά νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές των μεγαλύτερων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα:

Στο Ιατρείο Θύμαινας.
Στο Ιατρείο Ψαρών.
Στο Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου.
Στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.
Στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου.
Στο Ιατρείο Καρδαμύλων.
Στο Ιατρείο Βολισσού.
Και, επίσης, στο Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Στόχος είναι η προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιάγνωσης, τηλεκπαίδευσης, τηλεδιάσκεψης και παροχή ατ' οίκον μέριμνας και παρακολούθησης στους κάτοικους, στους επισκέπτες καθώς και στους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την επέκταση της παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω τηλεϊατρικής.
Με το νέο αυτό έργο διασυνδέονται οι Σταθμοί Τηλεϊατρικής της απομακρυσμένης μας Περιφέρειας με το ειδικό κέντρο του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να αξιολογούνται τα ιατρικά περιστατικά έκτακτα ή μη, να παρέχονται εξειδικευμένες οδηγίες για την αντιμετώπισή τους και παράλληλα να αξιολογείται η ανάγκη για αεροδιακομιδή.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, χρηματοδοτώντας το έργο αυτό, συμβάλλει στην επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής και επομένως συνεισφέρει στην προσπάθεια για ίση πρόσβαση όλων σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».