Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist στην Πέτρα- Πάνω από 300 αθλητές στην Λέσβο (pics, vids)

Με την συμμετοχή 60 ομίλων από Ελλάδα και Κύπρο άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε χτες Δευτέρα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται στα νερά της Βόρειας Λέσβου και συγκεκριμένα σε Πέτρα και Μόλυβο, όπου έγινε και ο τερματισμός.

Το παρών έδωσαν 300 ιστιοπλόοι, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους να διακριθούν, αλλά θέλουν και σύμμαχο τον καιρό.

Αρκετός ήταν και ο κόσμος που καθημερινά παρακολουθούσε τους αγώνες.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 9 Ιουλίου 2018, στην Πέτρα και συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Δήμου Λέσβου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης.


Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 300 αθλητές από 60 ομίλους από όλη την Ελλάδα, καθώς και αντιπροσωπείες από την Κύπρο. Σήμερα το μεσημέρι έγινε η τελετή λήξης των αγώνων με τις απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων και τις τιμητικές πλακέτες σε χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Τα οφέλη από μια τέτοια εκδήλωση και η προβολή της Λέσβου κατά τη διάρκεια των αγώνων, σίγουρα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και πολλαπλά. Μέσα από τις προσπάθειες των αθλητών στα πλαίσια αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης προβάλαμε τη Λέσβο πανελλαδικά αναδείξαμε για ακόμη μια φορά τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διοργάνωση ναυταθλητικών αγώνων.

Ο Δήμος Λέσβου είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιες αξιόλογες  προσπάθειες και τις στηρίζει με θέρμη και ενθουσιασμό. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχή και ποιοτική διοργάνωση των αγώνων.