Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Βάδην - ΄Ελαμψε το άστρο της Μυτιληνιάς ΄Ολγας Φιάσκα στην Ευρώπη


Με μεγάλη χαρά και περηφάνια υποδεχθήκαμε χθες το πρωί στη Μυτιλήνη, την 2η  και Αργυρή πρωταθλήτρια της Ευρώπης (Κ18) στα 5000μ. Βάδην ΄Ολγα Φιάσκα καθώς και τον προπονητή της και Ομοσπονδιακό του ΣΕΓΑΣ Γρηγόρη Κοντό.


Η 17άχρονη ταλαντούχα πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Γκιορ της Ουγγαρίας  από 5-8/07/2018 έκανε καταπληκτική εμφάνιση στα 5000μ. Βάδην που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και ως ΑΘΛΟ, αφού οι συνθήκες προετοιμασίας – προπόνησής της γίνονταν στα σοκάκια του χωριού της τα Πάμφιλα της Λέσβου  και στο  κατεστραμμένο και «γερασμένο»  ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Βαδίζοντας με την τέλεια τεχνική της τηρώντας τους κανονισμούς του επίπονου και ιδιαίτερα απαιτητικού αγωνίσματος και με την ικανότητά της να λειτουργεί σωστά με πειθαρχία και μεθοδικότητα  όπως σε κάθε αγώνα της,  παρά το νεαρό της ηλικία της  έδειξε το πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι και με  μεγαλείο ψυχής κατόρθωσε να ανεβεί στο 2ο σκαλί του βάθρου των νικητριών της Ευρώπης.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την χαρά την συγκίνηση και την περηφάνια που μας χάρισε,  εκπροσωπώντας επάξια τη Λέσβο  και την Ελλάδα μας.

Η ΄Ολγα με την καθοδήγηση του  αποδεδειγμένα άξιου προπονητή Γρηγόρη Κοντού που έχει αναδείξει πολλούς Πρωταθλητές, πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ με επίδοση 23:39.12,  χάνοντας  την 1η θέση από την  αθλήτρια της Λευκορωσίας Χάνα Ζούμπκοβα  που για να προσπεράσει την ΄Ολγα,  βάδισε αντικανονικά και δέχθηκε ποινή 2 καρτών- παρατηρήσεων από τους Κριτές.  

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συγχαίρει την ΄Ολγα Φιάσκα για την θριαμβευτική της επιτυχία,  και ολόψυχα εύχεται  να είναι πάνω από όλα υγιής και να συνεχίζει να βαδίζει και τους επόμενους αγώνες της ζωής της  με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Επίσης συγχαίρει  το σωματείο της Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης και τον προπονητή της  Γρηγόρη Κοντό με την ευχή να είναι υγιής και  να συνεχίσει να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο τόπο μας.

Τέλος εκφράζουμε τα θερμά μας Συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια Φιάσκα για την αξιέπαινη υποστήριξη που παρέχει στα παιδιά της, που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους γονείς. 

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που επιλέχθηκε να λάβει μέρος η  ΄Ολγα  είναι οι 3οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων από 6-18 Οκτωβρίου 2018 στο Μπουένος ΄Αιρες της Αργεντινής  και της ευχόμαστε από καρδιάς να πραγματοποιήσει ακόμη μεγαλύτερη εμφάνιση ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.