ΤΩΡΑ: Ένταση στο ΚΥΤ της Μοριας (PICS)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν από χτες αργά το βράδυ στο ΚΥΤ Μόριας από μετανάστες, οι οποίοι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξεκίνησαν τη μεταξύ τους συμπλοκή που δεν άργησε να πάρει διαστάσεις.

Σοβαρές συγκρούσεις, για μια ακόμα φορά, βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μυτιλήνης, στη Μόρια, ανάμεσα σε πολυάριθμες ομάδες διαμαρτυρόμενων μεταναστών -κυρίως Αφρικανών- και ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργαζόμενους του ΚΥΤ πολλοί μετανάστες με τις οικογένειες τους βγήκαν έξω από την κεντρική πύλη όπου παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί εντος του ΚΥΤ.



Μικρές εστίες έντασης συνεχίζονται έως τώρα μέσα στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιβάλει την τάξη, όμως τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός του χώρου του ΚΥΤ Μόριας.


Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν περίπου στις 10 το βράδυ και αφορμή αποτέλεσαν προσωπικές διαφορές ανάμεσα σε δυο οικογένειες. Σύντομα πήραν διαστάσεις αφού 12 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ κάηκαν και πέντε σκηνές. 


Η Αστυνομία κατέστειλε τα επεισόδια με παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και 19 προσαγωγές.