«Τολμηρό» και επιτυχημένο το TEDxLesvos 2018

To 4o TEDxLesvos ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!



Στις 3 Ιουνίου, στην πόλη της Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο γίναμε θεατές μίας εκδήλωσης που εκτός από ιδέες και ιστορίες, κατάφερε να διαδώσει την χαρά την διασκέδαση και την αίσθηση μιας συνολικά μεγάλης παραγωγής αντάξιας των προσδοκιών του κοινού της πόλης και του νησιού μας.

Η θεματική του φετινού event το “daring”  «τολμώντας» πλαισιώθηκε με ομιλίες γεμάτες δύναμη και θετική ενέργεια, που μετέδωσαν το πάθος των ομιλητών μας και άνοιξαν νέους δρόμους αναζήτησης  «κορυφών»  και «προκλήσεων» για το κοινό που παρακολούθησε με κάθε τρόπο, ζωντανά την εκδήλωσή.  Πλαισιώθηκε επίσης με εκπληκτικά δρώμενα υψηλού επιπέδου με ταλαντούχους performers,  που απογείωσαν την δυναμική της εκδήλωσης.


TEDxLesvos όμως δεν είναι μόνο ομιλίες. Είναι μια υπέροχη γιορτή που συμμετέχουν εθελοντές και κοινό μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, για να αλλάξουμε τον μικρό αλλά και τον μεγάλο μας κόσμο. Αυτό ακριβώς συνέβη χτες στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου, κατά τα διαλλείματα, με τους θεατές μας να γίνονται ένα με τους ομιλητές να συγχρωτίζονται να ανταλλάσσουν απόψεις να συζητούν να μαθαίνουν να γίνονται αποδέκτες γνώσης και σημαντικής πληροφορίας, σε ένα χαλαρό περιβάλλον με καφέ, γλυκό, φαγητό, και μουσική!

Για φέτος, η διάδοση ιδεών που αξίζουν, βασική αρχή και “moto” των TEDx, ολοκληρώθηκε με μια πρωτοβουλία που σχετίζεται με την αειφορία. Πραγματοποιήσαμε ένα green event όπου το σύνολο του υλικού που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο, κάναμε ανακύκλωση και δώσαμε δεδομένα για την μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος της εκδήλωσης.  Περάσαμε το μήνυμα του σεβασμού στη φύση και του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.

Το TEDx είναι μια συνεχής ροή πολύτιμης πληροφορίας από όλο τον κόσμο που κυκλοφορεί με κάθε τρόπο. Φέτος εκτός από πληροφορία και ιδέες μαζέψαμε κι άλλη δύναμη και αγάπη από τον κόσμο για να συνεχίσουμε με την ίδια ποιότητα και ακόμη περισσότερη τις επόμενες χρονιές.

Φωτογραφίες: Βασίλης Ραΐστέλης