Παρέμβαση του τ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Ζαφειρίου για την πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο Μυτιλήνης

Το LesvosPost.com επικοινώνησε με τον κο Ζαφειρίου


Το LesvosPost.com επικοινώνησε με τον κο Ζαφειρίου τ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος και του ζήτησε την θέση του για την πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο Μυτιλήνης.

Αναλυτικά το σχόλιο του στο L.P:

Είναι αντιληπτό από όλους που εμπλέκονται με την περιοχή των λαδάδικων καταστηματάρχες, τοπική Κοινωνία ,τοπικούς φορείς ότι το μέτρο πεζοδρόμησης τους απόδωσε την προηγούμενη χρόνια σε όλους τους τομείς εμπορικούς ( τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων )– κοινωνικούς ( ανάπτυξη των ευρύτερων κοινωνικών σχέσεων  μέσα από την παραδοσιακή κουλτούρα της περιοχής )  – με ανάπτυξη  της ευρύτερης περιοχής με κύριο σκοπό την πλήρη κ ουσιαστική ανάπλαση της σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο νομού που διέπει ανά την Ελλάδα, τέτοιου είδους  μορφές αναπλάσεων με πρωτοβουλία των τοπικών δήμων.

Παρότι υπήρξε προχειροδουλειά και χρειαζόταν καθολική μελέτη από την πλευρά του Δήμου  Λέσβου. Από δημοσιεύματα ενημερώνομαι ότι την φετινή χρόνια η πεζοδρόμηση δεν θα ισχύσει γιατί ο Δήμος Λέσβου  δεν έτρεξε ως  όφειλε  όλες τις ενέργειες προκείμενου να είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή σεζόν,  με συνέπεια όλοι οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να είναι «έρμαια» φέτος μιας εσωστρεφικης  πολιτικής παράταξης που βυθίζετε μέσα στα μηριά προβλήματα αδρανώντας να δει τα πρόβλημα του νησιού. Λόγο ότι δεν μπορεί να λύσει τα δικά της πώς να διακυβέρνηση  το νησί . Δίνοντας τον χώρο και τρόπο να αναγεννηθούν νέα πράγματα που έχουν μόνο ελπίδα να προσφέρουν σε αυτόν τον έρμο τόπο.

Η πρόταση μου είναι ακόμα & την ύστατη  στιγμή να τρέξει το μέτρο  πεζοδρόμησης  για την  ανακούφιση  της τοπικής κοινωνίας που είναι ζωτικής σημασίας  ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο και αποσκοπεί καθαρά στο να προσφέρει  μια πιο ποιητική ζωή στους πολίτες , γυρίζοντας  τους  στην ανεμελιά της ομορφιάς του νησιού μας που πλήγεται  εδώ και  5 χρόνια από παντού με μηριά προβλήματα χωρίς λύση και προτάσεις .

Είσαι υπεύθυνος έναντι των πολιτών για ότι πράττεις για αυτούς και ότι δεν πράττεις και θα λογοδοτήσεις για όλα στον χρόνο...