Μυτιλήνη: 25χρονος αλλοδαπός προμήθευσε με πλαστά δελτία ασύλου 2 μετανάστες έναντι αμοιβής και την κοπανούσε με το πλοίο της γραμμής

Σύλληψη τριών (3) ατόμων στη Μυτιλήνη, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, προχθές (06-06-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί (29χρονος, 29χρονη και 25χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απόπειρας παραβίασης περιορισμών διαμονής καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα οι 29χρονοι μετέβηκαν στον αερολιμένα Μυτιλήνης και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, δύο (2) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε επίσης ότι στους τελευταίους είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσης τους από το νησί της Λέσβου.



Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τα παραπάνω δελτία τα είχε προμηθεύσει στους 29χρονους, έναντι χρηματικής αμοιβής, ο 25χρονος, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη μετακίνησή τους.

Ο 25χρονος, το ίδιο απόγευμα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το

Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.