Δημήτρης Καπετανάς για τα τελευταία τεκταινόμενα στη Λέσβο: «Ευτυχώς γλυτώσαμε τον εμφύλιο!!!»


Ο Δημήτρης Καπετανάς πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αιγαίου και μέλος της ΚΠΕ του κινήματος αλλαγής με αφορμή τα τελευταία τεκταινόμενα στη Λέσβο, έκανε την παρακάτω δήλωση:


ΔΗΛΩΣΗ                                 
                           
 «Πάγια  θέση μου εδώ και επί  σειρά ετών ως κομματικό στέλεχος είναι να μην   σχολιάζω δημόσια τοποθετήσεις   στελεχών του πολιτικού μου χώρου, με τις οποίες διαφωνώ.

Εξαίρεση έκανα το 2010 με την δημόσια διαφωνία μου για την δημιουργία απ την  Κυβέρνηση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ενάντια στην θέση της πλειοψηφίας  του Λεσβιακού λαού, στις συνταγματικές επιταγές της Νησιωτικότητας και έξω από κάθε επιστημονική άποψη, του ενός και μοναδικού Δήμου στο νησί μας τη Λέσβο.

 Για το ίδιο θέμα συνεχίζω να διαφωνώ και  σήμερα όταν πλέον είναι ορατά  τα καταστροφικά αποτελέσματα, για το νησί μας, αυτού του πειράματος, που βέβαια  επιτάθηκαν  και από τις επιλογές της ΚΥΒΕΡΝΗΣ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση των συνεπειών από  την εισροή κατά χιλιάδες προσφύγων αλλά και  παράνομων  οικονομικών μεταναστών..

   Βέβαια άλλαξαν πολλά πράγματα στον πολιτικό μου χώρο από τότε και  ιδιαίτερα με την εκλογή της Προέδρου κας Φώφης Γεννηματά  και την εμπνευσμένη επιλογή της για την δημιουργία του κινήματος αλλαγής. Άλλάζουν νοοτροπίες ,ξεκίνησε μια νέα πορεία προσέγγισης και κατανόησης του λαού και χαράχθηκαν νέες πολιτικές που ξετυλίγονται    με τις πρωτοβουλίες των ΚΟ ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Βουλή.

Κρίσιμο στοιχείο αυτών των πολιτικών είναι  η ανάπτυξη και η Εθνική επιβίωση των νησιών μας, με την χάραξη  μιας Εθνικής Στρατηγικής για το μέλλον και την ανάπτυξη τους και ιδιαίτερα του Αρχιπελάγους  με τις απρόβλεπτα εξελισσόμενες  γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής, που ήδη εκδηλώνονται με την πίεση του λεγόμενου προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στην κατεύθυνση αυτή  ώστε να πιεσθεί η Κυβέρνηση για την άμεση λήψη μέτρων αποκατάστασης της κανονικότητας στη Λέσβο και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής   στο κέντρο  της Μόριας, πρόσθεσα κι εγώ την φωνή μου στην συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις 3-6-2018

Επιπρόσθετα αναλύοντας την δύσκολη κατάσταση στα νησιά του Β. ΑΙΓΑΙΟΥ και θεωρώντας για την Λέσβο ως αιτία και την ορατή πλέον δυσλειτουργία των αυτοδιοικητικών δομών λόγω του ενός Δήμου, ζήτησα  από το κίνημα αλλαγής την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξάλειψη  αυτής της αιτίας και με την στήριξη κάθε προσπάθειας διάσπασης του Δήμου  στη Λέσβο. Επίσης χαρακτήρισα ως ακατανόητη πιά  και απαράδεκτη την δήλωση του πρ. Υπουργού  κου  Ραγκούση σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες(?) απ την Κυβέρνηση τροποποιήσεις του χωροταξικού του Δήμου Λέσβου ( ανεξάρτητα απ την απουσία του).

Μεγάλη η  απορία που προκαλεί σε κάθε καλόπιστο  άνθρωπο,  που γνωρίζει την κατάσταση στο νησί μας, η αμετροέπεια και η οίηση τέτοιων δηλώσεων  , όταν μάλιστα προσπαθούν να δικαιολογήσουν   επιλογές  με ορατά πλέον καταστροφικά αποτελέσματα στο νησί.

Και πέραν αυτών διερωτάται κανείς «τι εννοεί ο ποιητής» με απόψεις του είδους:

«Αρκεί να αναλογιστεί τι θα είχε συμβεί λόγου χάρη στη Λέσβο με τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, αν λειτουργούσαν 2 ή 3 ή 4 Δήμοι.Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των Δήμων του νησιού για το που θα στηνόταν ο χώρος υποδοχής προσφύγων θα είχαν προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια ασυγχώρητους και δυσβάσταχτους εμφύλιους στις τοπικές κοινωνίες που σήμερα-τουλάχιστον αυτοί- δεν υπάρχουν χάρη την ύπαρξη και λειτουργία ένος ενιαίου Δήμου»
 Ευτυχώς λοιπόν γλυτώσαμε τον εμφύλιο!!!

Θέλει μεγάλη αυταρέσκεια τελικά να    ωραιοποιεί  κανείς την ανερμάτιστη και καταστροφική Κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο θέμα αυτό, ταυτίζοντας την με την συμπληρωματική δράση   του  ΕΝΟΣ(!) αλλά αναρμόδιου!! στην  χάραξη και εφαρμογή  πολιτικής, στο  προσφυγικό –μεταναστευτικό, Δήμου Λέσβου.

 Πέραν αυτού  προκαλεί  οργή  το επίπεδο των επιχειρημάτων  και η αυταρέσκειά  γίνεται εμπαιγμός σε ένα κόσμο που έχει χάσει, ελέω ιδεοληψιών, το Συνταγματικό του δικαίωμα να έχει και να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως όλοι οι Έλληνες κάτοικοι αυτής της χώρας
.
Τι άλλη σκέψη μπορεί  να προκαλέσει η προκλητική αναφορά του στο νησί μας και η εναντίωσή  στην επιβαλλόμενη διόρθωση ενός ιδεοληπτικού δόγματος του «Νησί και Δήμος» που μπορεί να δεχθεί κανείς ότι κάποιοι ειλικρινά το πίστεψαν ότι δηλαδή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ.

Θέλω ν ελπίζω ότι η δήλωση αυτή είναι προιόν συνεχιζόμενων εμμονών και  προσωπικών εκτιμήσεων και όχι προάγγελος  μιας πιθανής  υπαναχώρησης του Υπουργού κου Σκουρλέτη και του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστής ίσως απ τα παρασκήνια των πανελ των ανησυχούντων για το μέλλον της προοδευτικής (?) κεντροαριστεράς.

Σίγουρα όμως τέτοιες Κυβερνητικές ιδέες και πράξεις τις  πλήρωσε ακριβά  το ΠΑΣΟΚ στην Λέσβο κι γι αυτό:

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ , ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΩΝ, ΜΕΛΗ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ »