Χ. Αθανασίου: «Δεν είναι δυνατόν το 1/3 της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης να αποτελείται από μετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια καθώς και την λειτουργία άτυπων δομών φιλοξενίας στη Λάρσο, τη Νεάπολη και τη Συκαμιά, ο βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Αυτοί είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αυτή είναι η πολιτική τους : Λόγια, υποσχέσεις, ανευθυνότητα, αναξιοπιστία.

Η κατάσταση, που επικρατεί στη Λέσβο, θα διαιωνίζεται όσο αυτή η Κυβέρνηση αρνείται το αυτονόητο, δηλαδή να προβεί στην αποσυμφόρηση του νησιού και να λάβει μέτρα για την τήρηση του νόμου και της τάξης εντός του Κέντρου της Μόριας.

Όσο επικρατεί αυτή η γενικευμένη ανομία στον τόπο μας, θα συνεχίσουν να ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα νέες δομές, υπό τη διαχείριση φυσικά των “μη ελεγχόμενων” ΜΚΟ. Θα ξεφυτρώνουν δήθεν ως “έκτακτη λύση”, με συνέπεια τη μονιμότητα τους εφόσον, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε, κανένας μηχανισμός εποπτείας δεν υπάρχει ώστε να διασφαλισθεί η καταλληλότητα λειτουργίας τους, προκειμένου να εκλείψει κάθε κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών, τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή των κατοίκων και την οικονομία του τόπου μας.



Διερωτώμεθα, δεν προβληματίζονται η Κυβέρνηση και οι εφαρμοστές της πολιτικής της, ότι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν αρμονικά 7500 περίπου, ετερόθρησκοι και διαφόρων εθνικοτήτων μετανάστες, εγκλωβισμένοι και στοιβαγμένοι στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας; Ότι δεν είναι δυνατόν το 1/3 της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης να αποτελείται από μετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται;

Ο ανθρωπισμός, η κατανόηση και η θαλπωρή που επιδείξαμε φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε από την Κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να συνηγορήσουμε στην καταστροφική πολιτική της για τα νησιά μας και ειδικά τη Λέσβο.

Οι κάτοικοι της Λέσβου είναι σε απόγνωση. Κάνουμε έκκληση, προς τους αρμόδιους φορείς, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δομές φιλοξενίας στο νησί και να μεταφερθούν οι μετανάστες σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας, διότι η  κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτούς».