Η παράσταση “MAHABHARABBIT” σε Μυτιλήνη και Μανταμαδο


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Παρασκευή 4 Μαΐου στις 19.00
ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: Κυριακή 6 Μαΐου στις 18.30


Μια «χειροποίητη» πρωτότυπη διαδραστική πολύγλωσση μουσικοθεατρική παράσταση για μια σύγχρονη πλημμύρα σκουπιδιών και την αλληλεγγύη χωρίς σύνορα. Δύο διαπολιτισμικές χορωδίες της Λέσβου, ένα Bodypercussion σύνολο από Τουρκία, καλλιτέχνες από εδώ κι από αλλού, παιδιά και ενήλικες, με την υποστήριξη του Κέντρου MOSAIK και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Είσοδος Ελεύθερη

(με προαιρετικά κουπόνια του ενός (1) ευρώ που προμηθεύεστε στην είσοδο)

Η παράσταση “Mahabharabbit” φέρνει στις πρόβες και στη σκηνή πάνω από 60 ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών (4-60+ ετών) και καταγωγών και τους δίνει το πεδίο να εκφραστούν μέσω της μουσικής και του σωματικού θεάτρου, των κατασκευών και της τέχνης της μεταποίησης (upcycling). O περσινός καταστροφικός σεισμός στη Λέσβο καθώς και η διαρκής μετακίνηση ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να επιβιώσουν συνδέονται στην ιστορία που φτιάξαμε με τον μύθο του Κατακλυσμού, ο οποίος υπάρχει στη μυθολογία πολλών πολιτισμών ανά τον κόσμο, όπως στο ινδικό έπος Mahabharatta. Συντονιζόμενη σε κοινή μουσική και ιδεαλιστική δόνηση, η νέα «κιβωτός» μας, ένα χειροποίητο αερόστατο, πετάει πάνω από την πλημμύρα σκουπιδιών, υλικών και πνευματικών. Το μοναδικό καύσιμό μας για να ανυψωθούμε είναι η πίστη μας στην αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τη βιοποικιλότητα (φυσική και ανθρώπινη) και τη δημιουργικότητα.

Το έργο μας είναι διαπολιτισμικό στην ουσία του γιατί υπερβαίνει σύνορα πολλαπλά: σύνορα γλωσσών, πολιτισμών, γενεών, τεχνών-καλλιτεχνικών πεδίων, μεταξύ σκηνής και θεατών, μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Το να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να βιώσουν την τέχνη απολύτως εμπειρικά και ζωντανά σε δημιουργικό διάλογο με τη σύγχρονη ανθρώπινη κρίση ήταν το βασικό κίνητρό μας για το όλο εγχείρημα.

Η παράσταση ανήκει στη σειρά καλλιτεχνικών δράσεων “Balance & Harmony” (σας θυμίζουμε την περσινή παράσταση με τίτλο «Όπερα Βαβέλ»).