Καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών στην Λέσβο από την Αθήνα στις εκθέσεις “Greek Travel Show” & “Ελλάδος Γεύση”

Στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” μοναδικός χορηγός επικοινωνίας από την Λέσβο είναι το LesvosPost.com

Ξεκινά την Παρασκευή, 4 Μαϊου 2018 η παρουσία της Λέσβου, στα δύο τουριστικά – εμπορικά γεγονότα που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια εντός του Μαϊου 2018, ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου: 

Στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών "Greek Travel Show – Ελληνικές Διακοπές 2018" (4 – 6 Μαϊου 2018), που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό και πραγματοποιείται από τη "ΔΕΘ HELEXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO" του Αμαρουσίου (βορειοανατολικά προάστια), και  Στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (10 – 13 Μαϊου 2018), που αναφέρεται στο τρίπτυχο “Τουρισμός, Πολιτισμός, Γαστρονομία” και πραγματοποιείται από την "ALFA EXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (νοτιοδυτικά προάστια).

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, είναι δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθύνονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή της Αθήνας, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώληση τους στον επισκέπτη, και β) την προώθηση και απευθείας πώληση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. 

Οι δύο συμμετοχές του νησιού, οργανώνονται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με τη σύμπραξη και την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, τους κατά τόπους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς και τους διαφόρους Λεσβιακούς Συλλόγους της Αθήνας.  Μεγάλοι χορηγοί, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση, τη Λέσβο με την Αττική.  

Με τη διπλή αυτή παρουσία της Λέσβου στην Αθήνα, ο Ο.Τ.Α.Λ. στοχεύει σε μία  δυναμική καμπάνια, τόσο για τον τουριστικό όσο και για τον παραγωγικό τομέα του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων.   

Συγκεκριμένα, τα ενιαία περίπτερα της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), θα φιλοξενήσουν σε δικό τους ανεξάρτητο ατομικό χώρο, τόσο τις επιχειρήσεις του τουριστικού και του παραγωγικού τομέα, όσο και όλους τους γεωγραφικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδο,  Γέρα – Ευεργέτουλα, Πλωμάρι, Αγιάσο, Πολιχντίτο (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβο και Δυτική Λέσβο (Ερεσό, Σίγρι, Μεσότοπο, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου.    

Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, θα έχουν οι “προσφορές” των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες θα χορηγήσουν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον και στις δύο εκθέσεις, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα.

Η πρόσβαση των φίλων της Λέσβου στους δύο εκθεσιακούς χώρους είναι πολύ εύκολη, τόσο για το Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 39, έξοδος 11 Αττικής οδού), όσο και για το Περιστέρι (στάση metro “Ανθούπολη”). Το ωράριο λειτουργίας των δύο εκθέσεων είναι:

"Greek Travel Show": Παρασκευή, 4 – Κυριακή, 6 Μαϊου 2018, ώρα 10 π.μ. – 8 μ.μ.

"Ελλάδος Γεύση": Πέμπτη, 10 Μαϊου 2018, 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Παρασκευή, 11 – Κυριακή, 13 Μαϊου 2018, 10:30 π.μ. – 10 μ.μ.    

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους:Πάνο Πίτσιο (συντονιστή Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.), τηλ. 6973 004872, emails: pitsiosp@otenet.gr & pitsiosp1@gmail.com

Φώτη Ξενέλλη (εκπρόσωπο παραγωγικών επιχειρήσεων), τηλ. 6974 314518, email: xenelis1@otenet.gr

Αρετή Μανιάτογλου (γραμματέα Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου), τηλ. 6974 712375, email: exlesvos@otenet.gr

Παναγιώτη Λασκαρίδη (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής), τηλ.  6946 958551, email: p.laskaridis@gmail.com