Εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο Μυτιλήνης- «Θερμή» υποδοχή με συνθήματα και πανό επιφύλαξαν στον Αν. Υπ. Υγείας Π. Πολακη (VID, PICS)

Παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου νοσοκομείου Μυτιλήνης, κόβοντας την καθιερωμένη κορδέλα.

Παρόντες εκπρόσωποι της περιφέρειας και του Δήμου αλλά και ο στρατηγός δ/κτης της 98 ΑΔΤΕ.

Μετά τον αγιασμό ο κος Πολακης έκοψε την κορδέλα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Μυτιλήνης και στην συνεχεία ξεναγήθηκε σχεδόν σε όλα τα ανακαινισμένα τμήματα από την διοίκηση του Βοστανειου.



Μετά την ξενάγηση ακολουθησε παρουσίαση των πεπραγμένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και διάλογος με τους εργαζομένους.  

Κατά την διάρκεια του διαλόγου οι τόνοι ανέβηκαν κυρίως για το θέμα του μεταναστευτικού που πλήττει και το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αγωνιστική «υποδοχή» προετοίμασαν το εργατικό κέντρο, μέλη σωματείων και το ΠΑΜΕ Υγειονομικών στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Πολάκη, ο οποίος παραβρέθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «τέρμα πια στην κοροϊδία, δουλειά για όλους-μόρφωση-υγεία» οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στην είσοδο τον υπουργό.

Τα συνθήματα και ο παλμός των συγκεντρωμένων ενόχλησαν φαίνεται τη διεξαγωγή των εγκαινίων με αποτέλεσμα να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο Μυτιλήνης πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού, κατασκευής του 1931, και πλέον επεκτείνεται με την κατασκευή δύο νέων κτιρίων συνολικού εμβαδού 1.828 τ.μ. και 2.758 τ.μ. Επίσης, εκσυγχρονίστηκαν τα δύο κτίρια της παλαιάς πτέρυγας συνολικού εμβαδού 6.048 τ.μ. και 2.230 τ.μ. Όλα τα παραπάνω, μέσω του έργου «Αναδιαρρυθμίσεις - Επεκτάσεις και Προμήθεια - Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης» που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στα εγκαίνια και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα και φωτογραφίες