Η «πολιτική» ανακοίνωση-ΕΠΙΘΕΣΗ της Δ.Κ Λουτρών του Δήμου Λέσβου κατά του LesvosPost και οι νομικές ενέργειες….


Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί την ανακοίνωση της Δ.Κ Λουτρών που έβαλε κατά του LesvosPost.com.


Σύμφωνα με την εν λόγω «πολιτική» ανακοίνωση νομικά αποφάσισε να κινηθεί η δημοτική κοινότητα Λουτρών Λέσβου για το σάλο που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων της κοινότητας, ψευδή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ότι «στην σχολική γιορτή η δασκάλα θέλει να ντύσει τα αγοράκια σαν κορίτσια». 

 Κι αυτό με αφορμή την παρουσίαση από τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Λουτρών μιας διασκευής του «Πλούτου» του Αριστοφάνη , όπου αγόρια και κορίτσια θα παρουσιάζονταν επί σκηνής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ρόλου τους.

Στο δημοσίευμά μας δεν κάναμε καμία απολύτως αναφορά για το συγκεκριμένο σχολείο και φυσικά ούτε για τα Λουτρά.

Απορούμε δικαίως λοιπόν, από που κι ως που έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα οι τοπικοί «άρχοντες» των Λουτρών και για ποιο λόγο εξαπέλυσαν αυτή την απίστευτη επίθεση εναντίον του LesvosPost.com.

Η Δ.Κ Λουτρών χωρίς ίχνος ντροπής για την κοινωνία που υπηρετεί αποφασίζει να βγάλει μια ανακοίνωση κατά ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που μέχρι τώρα έχουν στηρίξει στο έπακρο το χωριό τους με εκτενή αφιερώματα και κάλυψη όλων των εκδηλώσεων των Λουτρών..

Στην ανακοίνωση της η Δ.Κ Λουτρών με καθαρά «αριστερές, πολιτικές» φράσεις κατηγορεί το lesvospost για αηδιαστική «ειδησεογραφία»….

Στο τέλος καταλήγει με την φράση «Καλούμε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακής Εκπαίδευσης καθώς και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Σχολικών Επιτροπών και κάθε άλλο φορέα που έχει άμεση και έμμεση σχέση με την Παιδεία να εναντιωθούν σε αυτή τη σκοταδιστική ενέργεια.»

1ον Θα ξαναπούμε πάλι τα ιδία γιατί μάλλον εκεί στο κόμμα σας δεν διαβάζετε καλά…

Μετά από πολλές καταγγελίες γονέων που δεχτήκαμε για μια θεατρική παράσταση που θα παίξουν τα παιδιά στο κλείσιμο της χρονιάς γράψαμε ένα άρθρο την Παρασκευή18/05/18..

Οι γονείς μας είχαν καταγγείλει ότι τα παιδιά τους θα αλλάξουν φύλο για τις ανάγκες της παράστασης.. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το σχολείο αλλά είτε έλλειπαν οι υπεύθυνοι είτε δεν ήθελαν να πάρουν θέση για το θέμα που πήρε τεράστιες διαστάσεις.

To lesvospost.com φυσικά και δεν υιοθετεί τα εκατοντάδες σχόλια κατά της δασκάλας που έγιναν από χρηστές του διαδικτύου. Οι ισχυρισμοί για ιδιαίτερη γιορτή με φούστες και αλλαγές φύλου των παιδιών, που διαδόθηκαν από πολλές ιστοσελίδες και εξόργισαν χιλιάδες χρήστες που φοβήθηκαν ότι η δασκάλα θέλει να κάνει ομοφυλόφιλα τα παιδιά μας, είναι δυστυχώς από ψευδείς καταγγελίες που έκαναν γονείς στο lesvοspost αλλά και σε άλλο τοπικό ΜΜΕ της Λέσβου.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα μετά την δημοσίευση του παρόντος άρθρου ότι εμείς ουδέποτε αναφέραμε για ποιο σχολειό πρόκειται, ούτε ποια είναι η δασκάλα ούτε ποια είναι η Δ/ντρια του σχολείου. Μετά από τελευταίες πληροφορίες που συλλέξαμε όντως στο σχολειό θα γίνει μια παράσταση που όπως μάθαμε θα είναι ο Πλούτος, του Αριστοφάνη. Σε αυτήν την παράσταση παίζουν γυναίκες και άνδρες, στην δική μας περίπτωση αγόρια και κορίτσια. Το lesvospost προσπάθησε πριν δημοσιεύσει τις καταγγελίες να επικοινωνήσει με το σχολειό αλλά κανένας δεν ήθελε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθώς έλλειπαν και η δ/ντρια αλλά και η υπεύθυνη δασκάλα. 

Οι παραπάνω πληροφορίες μας είναι από πλήθος καταγγελιών που έκαναν στο lesvospost.com γονείς μαθητών του σχολείου, καθώς η δασκάλα δεν έδωσε να καταλάβουν τα παιδιά το νόημα της παράστασης, όπως και γιατί η δασκάλα πρότεινε σε 1-2 αγόρια να υποδυθούν ρόλους γυναικείους για τις ανάγκες της παράστασης..

2ον Πως αποφασίζει μια Δ.Κ να βάλει κατά ιστοσελίδων και ΜΜΕ χωρίς να έχει γνώση ο Δήμος Λέσβου στου οποίου την κυριότητα ανήκει;

3ον Μετά από 4 μέρες γιατί δεν βγήκε η ανακοίνωση παρά τώρα;

4ον Γιατί ως οφείλατε δεν στείλατε την ανακοίνωση σας στα θιγόμενα ΜΜΕ παρά για να το παίξετε ήρωες ενημερώσατε όλα τα ΜΜΕ της Λέσβου αλλά ακόμα και ιστοσελίδα πολιτικού κόμματος;

5ον Πως αποκαλυφθήκατε μόνοι σας, ενώ και οι δυο τοπικές ιστοσελίδες ουδέποτε ανέφεραν όνομα χωριού, σχολείου κτλ; Πως διασύραμε το χωριό ενώ δεν αναφέραμε καν το όνομα;

6ον Ο Δήμαρχος Λέσβου γνωρίζει για όλο αυτό;


8ον Στην ανακοίνωση κάνατε και ένα λάθος το site μας δεν γράφεται LESVOSPOST.POST αλλά LesvosPost.com, αλλά έτσι σας το έδωσαν έτσι το γράψατε..

9ον Κάπου αναφέρεται ότι το θέμα αυτό πήρε παγκόσμιες διαστάσεις….. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ακόμα και στην Βραζιλία διαβάζουν το LesvosPost? Και τους απασχολεί το τι συμβαίνει στην Λέσβο; .. Μήπως να πάτε το θέμα και στην Βουλή;

10ον Πως γίνεται πάντως πριν καν ακόμα γίνουν οι νομικές ενέργειες σας, το θέμα να παίζει σε όλη την Ελλάδα;… Πετύχατε αυτό που θέλατε λίγη δημοσιότητα, αλλά με λάθος τρόπο.. … 

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε λοιπόν όπως εντός 24 ωρών ανακαλέσουν όλα όσα αναφέρουν στην απόφαση – κοινοποίησή τους σχετικά με το LesvosPost.com και να επανορθώσουν, διαφορετικά θα είμαστε εμείς που θα στραφούμε εναντίον τους, για τα όποια ποινικά αδικήματα προκύπτουν εις βάρος μας από την ενέργειά τους αυτή.

Σας δημοσιεύουμε την απόφασή – ανακοίνωσή τους – αυτό επιτάσσει κύριοι η δημοσιογραφική δεοντολογία – και αφού διαβάσετε το άρθρο του LesvosPost.com βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΠΡΟΣ: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Ψάνη Γεώργιο
-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης
Λέσβου
-Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Λέσβου -Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Λέσβου
-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν.Λέσβου.
-Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
-MME
Αποστολή της αριθμ.09/2018 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών του Δήμου Λέσβου

Λήψη απόφασης για τα ψευδή δημοσιεύματα Τοπικών ηλεκτρονικών Εφημερίδων σχετικά με την παράσταση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών.

Στα Λουτρά και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών συνήλθε σε συνεδρίαση το συμβούλιο την 19/05/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 7.30μμ. ύστερα από την αριθ.03/2018 πρόσκληση του Προέδρου που επιδόθηκε νόμιμα στον καθένα.

Δεδομένου ότι επί συνόλου τεσσάρων μελών άρχισε η συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν:
1.Βασίλειος Μαμώλης
2.Μαρινέλλης Μιχαήλ
3.Δουκέλλη Ευστρατία
4.Τουρλή Μαρία

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το αναφερόμενο στην Περίληψη θέμα έθεσε υπόψιν των Τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών τα ψευδή δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών εφημερίδων “Lesvospost.com” και “Lesvosnews.GR” όσον αφορά την θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Δημοτικού μας Σχολείου.

Το Τ.Σ μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα συντάσσει και καταθέτει την εξής απόφαση:

Με κατάπληξη διαβάσαμε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες lesvospost.post και lesvosnews.GR, άθλια και αηδιαστική «ειδησεογραφία» σκόπιμης παραπληροφόρησης για την θεατρική παράσταση του Δημοτικού μας Σχολειού με το κλασικό έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «Πλούτος».

Οι δυσφημιστικές, υβριστικές και συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις προκάλεσαν πολλά άθλια σχόλια και αναμεταδοθήκαν σε πλήθος ιστοσελίδων, ομάδων του facebook και προσωπικών χρονολογιών σε όλη την Ελλάδα και την Ελληνική ομογένεια. Ή οι συντάκτες αγνοούν παντελώς τον Αριστοφάνη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας των παιδιών, ή δεν έκαναν κανενός είδους έρευνα για τα γεγονότα που παρουσιάζουν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία του χωριού, παραβιάζοντας εμφανέστατα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ή εσκεμμένα σπιλώνουν την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια ανθρώπων με το σεξιστικό παραλήρημα που εμπεριέχεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Με τη διαστρεβλωμένη και ψευδή παρουσίαση των γεγονότων και την αβάσιμη προσωπική τους κριτική προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας στην Τοπική κοινότητα, και αναταραχής στα παιδιά και μετέτρεψαν μια πολιτιστική σχολική δραστηριότητα μικρών παιδιών σε πεδίο ανταλλαγής διχαστικών και ρατσιστικών σχολίων μέσω διαδικτύου σε Πανελλαδική και Παγκόσμια κλίμακα. Οι πολυετείς προσπάθειες Δάσκαλων Γονέων και Κοινοτικών Συμβουλίων έχουν αναδείξει το Σχολείο του χωριού μας σε ξεχωριστή θέση πανελλαδικά για το εκπαιδευτικό έργο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τις συνθήκες φοίτησης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί, να υβρίζει και να συκοφαντεί το εκπαιδευτικό αυτό έργο, με διεστραμμένες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ανασκευή της προσβλητικής δήθεν «ειδησεογραφίας» δεν αποκαθιστά την προσβολή της τιμής και υπόληψης όλων των θιγομένων, αφού οι αμετροεπείς κακοήθειες έχουν εξαπλωθεί σε όλο το Διαδίκτυο. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε νομικά. Καλούμε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακής Εκπαίδευσης καθώς και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Σχολικών Επιτροπών και κάθε άλλο φορέα που έχει άμεση και έμμεση σχέση με την Παιδεία να εναντιωθούν σε αυτή τη σκοταδιστική ενέργεια.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Μαμώλης

Τα μέλη

Μαρινέλλης Μιχαήλ
Δουκέλλη Ευστρατία
Τουρλή Μαρία