Για την αποκατάσταση της αλήθειας- Ποια παράσταση θα παίξουν τα παιδιά σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου


Μετά από πολλές καταγγελίες γονέων που δεχτήκαμε για μια θεατρική παράσταση που θα παίξουν τα παιδιά στο κλείσιμο της χρονιάς χτες γράψαμε ένα άρθρο..


Οι γονείς μας είχαν καταγγείλει ότι τα παιδιά τους θα αλλάξουν φύλο για τις ανάγκες της παράστασης..

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το σχολείο αλλά είτε έλλειπαν οι υπεύθυνοι είτε δεν ήθελαν να πάρουν θέση για το θέμα που πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Για το θέμα ανέβασε και την σχετική διάψευση και το γνωστό site http://ellinikahoaxes.gr μετά από επικοινωνία με το lesvospost.

To lesvospost.com φυσικά και δεν υιοθετεί τα εκατοντάδες σχόλια κατά της δασκάλας που έγιναν από χρηστές του διαδικτύου.

Ούτε φούστες, ούτε καλτσόν, ούτε στηθόδεσμους θα φορέσουν τα αγόρια για να παίξουν αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Μην ξεχνάμε ότι στο αρχαίο ελληνικό θέατρο όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονταν μόνο από άνδρες με χρήση μάσκας.

Οι ισχυρισμοί για ιδιαίτερη γιορτή με φούστες και αλλαγές φύλλου των παιδιών, που διαδόθηκαν από πολλές ιστοσελίδες και εξόργισαν χιλιάδες χρήστες που φοβήθηκαν ότι η δασκάλα θέλει να κάνει ομοφυλόφιλα τα παιδιά μας, είναι δυστυχώς από ψευδείς καταγγελίες που έκαναν γονείς στο lesvοspost αλλά και σε άλλο τοπικό ΜΜΕ της Λέσβου.

Αναλυτικά το update που κάναμε αμέσως μετά την διάψευση του θέματος:

Πρώτον να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα μετά την δημοσίευση του παρόντος άρθρου ότι εμείς ουδέποτε αναφέραμε για ποιο σχολειό πρόκειται, ούτε ποια είναι η δασκάλα ούτε ποια είναι η Δ/ντρια του σχολείου.

Μετά από τελευταίες πληροφορίες που συλλέξαμε όντως στο σχολειό θα γίνει μια παράσταση που όπως μάθαμε θα είναι ο Πλούτος, του Αριστοφάνη.

Σε αυτήν την παράσταση παίζουν γυναίκες και άνδρες, στην δική μας περίπτωση αγόρια και κορίτσια.

Το lesvospost προσπάθησε πριν δημοσιεύσει τις καταγγελίες να επικοινωνήσει με το σχολειό αλλά κανένας δεν ήθελε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθώς έλλειπαν και η δ/ντρια αλλά και η υπεύθυνη δασκάλα. Οι παραπάνω πληροφορίες μας είναι από πλήθος καταγγελιών που έκαναν στο lesvospost.com γονείς μαθητών του σχολείου, καθώς η δασκάλα δεν έδωσε να καταλάβουν τα παιδιά το νόημα της παράστασης, όπως και γιατί η δασκάλα πρότεινε σε 1-2 αγόρια να υποδυθούν ρόλους γυναικείους για τις ανάγκες της παράστασης..

Θα θέλαμε πάντως και δημόσια να ζητήσουμε συγγνώμη για τον θόρυβο που προκαλέσαμε στο σχολείο, στην δασκάλα και στην Δ/ντρια