«Οι μπανάνες των Fake news» | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες στην Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου

Καλώς τα παιδιά. Ξεπέρασε κάθε αναγνωσιμότητα η προηγούμενη μας εβδομάδα αφού το κολυμβητήριο έσπασε ταμεία και γενικά βλέπω τελευταία η μαιμού έχει τρελή πέραση.


Ας είναι γιατί δεν μπορώ τις κωλοτούμπες και τα fake news που δεν είναι απαραίτητο να είναι ψευδής ειδήσεις. Μπορεί να είναι και η απόκρυψη αλήθειας. Άλλα άλλη ώρα θα τα πούμε αυτά.

Ας πάμε να δούμε τι έχουμε:

+ Γενική συνέλευση χτες ο Αιολικός, μια συνέλευση που αναμένονταν χωρίς άγχος και δεν είχε και ιδιαίτερο άγχος αφού όλα κύλησαν ομαλά, αισιόδοξα και προπάντων η διοίκηση έδειξε πιο σίγουρη οικονομικά από ποτέ. Βέβαια αυτά είναι για τους άλλους. Η μαιμού έχει διαφορετική άποψη.



+ Δεν θα αναφερθώ στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, πέρασαν και οι δυο ομόφωνα και δεν υπήρχαν ούτε απορίες, ούτε διαφωνίες. Ο Αιολικός ξόδεψε ένα ποσό γύρω στις 220-230 χιλιάδες, έχει οφειλές μόλις 13-14 χιλιάδες και αυτά προς παίκτες και όλα τα άλλα πληρωμένα. Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω αν και δεν είναι ακριβώς έτσι. Αλλά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τα προηγούμενα. Εξάλλου ο Γρυπιώτης τα βρίσκει, τα πληρώνει, αν είναι χρεωμένος με 13 ή 43 λίγο με απασχολεί.

+ Θα αναφερθώ στα όσα ειπώθηκαν για την επόμενη μέρα. Είπε ο Γρυπιώτης ότι έχει κάνει επαφές με Δήμο και Περιφέρεια και πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν τον Αιολικό οικονομικά και μάλιστα σημαντικά Ένσταση 1 : Ο Δήμος χρωστά από πέρυσι ακόμα τα 15 χιλιάδες που έπρεπε να δώσει στον Αιολικό από την συναυλία του Αργυρού. Ο Αιολικός τα χει πάρει βέβαια, γιατί τα έβαλε ο Τρύφων, αλλά ο Δήμος λεφτά δεν έχει δώσει. Οπότε αφού δεν έχει δώσει ακόμη τα περσινά, πως προσδοκάν στην διοίκηση να δώσει φέτος και άλλα?  Ένσταση 2: Από ότι ξέρω ο Αιολικός έχει ζητήσει από τον Δήμο στήριξη με αθλητικό υλικό, γήπεδα, ταξίδια και γενικά παροχές τέτοιες που δεν μπορεί να εισπράξει ρευστό. Σαφώς και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός να εξασφαλίσει δωρεάν εισιτήρια για κάποια ταξίδια, ή να πληρώσει το Νομικό Πρόσωπο αθλητικό υλικό, αλλά κακά τα ψέματα ο Αιολικός θέλει ρευστό. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ζητήσει από τον Δήμο απευθείας και όχι μέσω Νομικού Προσώπου (που δεν είναι και σίγουρο πως θα περάσει) οικονομική βοήθεια. Ο Δήμος έχει δώσει 30 χιλιάδες πριν ένα χρόνο σε άλλο σωματείο, όχι του ποδοσφαίρου ως επιχορήγηση. Αν θέλει λοιπόν να βοηθήσει ας δώσει και στον Αιολικό. Μπορεί αν θέλει και μην τρώτε παραμύθι. Όπως έδωσε στο σωματείο αυτό, με τη ίδια λογική θα δώσει και στον Αιολικό. Εξάλλου έχουμε δει σε άλλους δήμους επιχορηγήσεις σε σωματεία ποδοσφαίρου απευθείας και με μετρητά.

+ Είπε επίσης ο Γρυπιώτης ότι θα βοηθήσει η Περιφέρεια και ήδη της έχουν υποδείξει τρόπο. Προφανώς μέσω εκδηλώσεων που θα χρηματοδοτήσει. Αν δεν το δω δεν το πιστεύω και φυσικά η Περιφέρεια επειδή με τον αθλητισμό είναι τσακωμένη εδώ και χρόνια, κρατώ μικρό καλάθι.

+ Αυτά περί βοήθειας από την ΕΠΟ να με συγχωρέσει ο Σταύρος αλλά δεν είναι και ακριβώς έτσι όπως τα φαντάζεται. Πέρυσι η ΕΠΟ έκανε όλο και όλο ένα ταξίδι στον Αιολικό, όπως έκανε και στον Διαγόρα και στις ομάδες της Αργολίδας. Φέτος είπε ο Ψαρρόπουλος ότι θα προτείνει να πληρώσει η ΕΠΟ τις μετακινήσεις των διαιτητών και των παρατηρητών. Αν υπολογίσουμε ένα χιλιάρικο το κάθε παιχνίδι, έχουμε 12-13 χιλιάδες κέρδος. Για μετακινήσεις ομάδας δεν δεσμεύτηκε ο Ψαρρόπουλος, είπε θα πάμε στην πολιτεία να το δούμε κτλ, δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα.

+ Για τα υπόλοιπα που ανέφερε τώρα ότι θα βρεθούν 10 σύμβουλοι να βάλουν από 500 ευρώ το μήνα, θα βρεθούν 50 μέλη να δίνουν από 50 ευρώ το μήνα κτλ, δεν τα σχολιάζω καν γιατί λέγονται κάθε χρόνο και δεν γίνονται ποτέ. Οπότε δεν θα γίνουν ούτε και φέτος. Όπως επίσης θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον Τρύφων από φέτος ο οποίος δεν θα ασχοληθεί και έχει πλέον αποστασιοποιηθεί εντελώς και με το δίκιο του.

+ Εν κατακλείδι δεν συμμερίζομαι την μεγάλη αυτή αισιοδοξία που υπήρξε και βγήκε και σήμερα προς τα έξω. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως άλλες χρονιές, υπάρχει μια βάση, αλλά δεν μπορώ να προσποιηθώ πως θα είναι όλα ιδεατά και μια χαρά όπως παρουσιάστηκαν. Και για να μην λέμε αρλούμπες, πάλι καλά να λέμε που υπάρχει έστω ένας Γρυπιώτης και υπάρχει Αιολικός. Με τα καλά του με τα στραβά του με με με, αυτός είναι και μέχρι να σβήσει ο Ήλιος αυτός θα ναι…



+ Όσο για την πρόταση στον Μπότη να αναλάβει Πρόεδρος στον Αιολικό και να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας, την βρίσκω άκρως λογική και ρεαλιστική. Ο Μπότης με τον Αίγειρο δεν μπορεί μόνος να πάει Γ Εθνική. Εγω λέω πως δεν θα κατέβει γιατί αν ο Αιολικός πέρυσι για να σωθεί ξόδεψε 230 χιλιάδες, ο Μπότης θα χρειαστεί φέτος 300 χιλιάδες, αν αναλογιστούμε πως θα είναι 14 ομάδες, άρα τρία ταξίδια παραπάνω. Ύστερα άλλο Αίγειρος, άλλο Αιολικός. Τον παίκτη που θα πάρει ο Αιολικός με 5 χιλιάδες, για να πάει στον Αίγειρο θα ζητήσει 8. Έσοδα από διαρκείας, εισιτήρια, ταμπέλες κτλ δεν υπάρχουν στον Αίγειρο. Συμπαίκτες ο Μπότης δεν έχει αλλά και να βρει, δεν μπορεί να σηκώσουν παρά ένα ελάχιστο βάρος. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι, μπορεί ο Μπότης να διαθέσει από την τσέπη του 150-200 χιλιάδες και να πάει Γ Εθνική? Για μένα αν το κάνει είναι μέγα κορόιδο. Ας ρωτήσει και τον Φλωρίδη που το έκανε στον Αιολικό και θα καταλάβει.

+ Η μόνη λύση που βλέπω είναι να μπει στον Αιολικό, αφού θέλει να πάει Γ Εθνική, να βάλει όσα έβαζε στον Αίγειρο όλες αυτές τις χρονιές και να κρατήσει την ομάδα των Μυστεγνών στην Α Τοπική, να κάνει μια συντηρητική πορεία και να δουλεύει τις ακαδημίες τροφοδοτώντας την μεγάλη ομάδα. Κάτι άλλο μοιάζει αυτοκτονία. Αν και δεν με συμπαθείς Στράτο μου ( και εγώ δεν τρελαίνομαι μην φανταστείς) για το καλό σου τα λέω.

+ Πολλοί το άκουσαν λίγοι το κατάλαβαν. Είπε λοιπόν ο Ψαρρόπουλος χτες πως δεν μπορεί επειδή είναι στην ΕΠΟ να πάρει από το χέρι τον Αιολικό και να τον πάει Β Εθνική, ούτε να πάρει μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί και να την σώσει, αφού υπάρχουν νόμοι, κανόνες κτλ. Με λίγα λόγια είπε στον ΤΟΜ να μην ελπίζει.

+ Πλοκάμια στην Λέσβο έχει απλώσει μαθαίνω ο Μπούμπουρας της Ηφαιστίας. Ήδη έχει προσεγγίσει παίκτες από εδώ και θέλει να τους πάει στην Λήμνο για να πάρει εκεί το πρωτάθλημα και να πάει Γ Εθνική. Και επειδή του χρόνου για να ανέβεις Γ Εθνική θα πρέπει να αφήσεις έξω δυο ομάδες από τα άλλα νησιά, παίζοντας μπαράζ σε έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων από όπου θα ανεβαίνουν οι δυο πρώτοι, η Ηφαιστία θέλει να κάνει ομαδάρα. Οπότε θα δείτε αρκετούς από εδώ να μετακομίζουν στην Λήμνο φέτος. Αν είστε καλά παιδιά την άλλη εβδομάδα μπορεί να σας πω και τους πρώτους δυο.

+ Πεντακοσάρικα μαθαίνω μοιράζει ο Πρόεδρος, θέλοντας να εξοφλήσει σιγά – σιγά αυτά που είχε τάξει προεκλογικά. Κάποιες ομάδες τα πήραν , κάποιες ομάδες θα τα πάρουν στην συνέχεια. Έρχεται και Γενική Συνέλευση και δεν πρέπει να έχουμε γκρίνιες. Σε αυτά ο Πρόεδρος είναι όχι απλώς γάτα, αλλά Σαβάνας από αυτές τις σπάνιες στο είδος τους.

+ Τελικός παιδικού προχθές στον Ταρλά. «Βουβός» τελικός. Κρύος. Ούτε μεγάφωνα να παίζουν μουσική, να ανακοινώνουν συνθέσεις κτλ, να δίνουν έναν τόνο γιορτινό ρε παιδί μου, να πάρουν τα πάνω τους και οι παίκτες. Τελικός είναι. Αλλά με τους τελικούς δεν το χει η ΕΠΣΛ εδώ και χρόνια. Και δεν έφτανε αυτό, έβαλαν και την ώρα που είχε τον τελικό αγώνες προπαιδικού και δεν επέτρεψαν και σε κάποιους που θα ήθελαν να δουν το παιχνίδι να πάνε. Τόσο απλά είναι ρε παλικάρια τα πράγματα και δεν τα καταλαβαίνετε….

+ Και μιας και ανέφερα για τον τελικό, παραλίγο να τα θαλασσώσει η διαιτησία. Δεν ξέρω αν ο Βλουτέλλης είναι καλός ή κακός διαιτητής, αλλά έκανε στην μια φάση δύσκολη που το έτυχε μεγάλη γκάφα και αν σκόραρε ο Ελύτης εκεί το ματς σίγουρα θα χάλαγε.



+ Δυο διοργανώσεις ετοιμάζεται να κάνει ο Δήμος. Αθλητικές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Έναν ποδηλασίας και έναν ιστιοπλοικό. Πανελλήνιας εμβέλειας, με 250 άτομα σε κάθε διοργάνωση να φιλοξενούνται στο νησί για 4-5 μέρες. Τα έξοδα καλυμμένα από τον Δήμο. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, για την φιλοξενία και σίτιση των 400-500 συνολικά αθλητών – τριών- παραγόντων κτλ το κονδύλι θα φτάσει το 100άρι. Λέω εγώ. Ας μου πει λοιπόν ένας αρμόδιος από τον Δήμο, ή αυτός που φέρνει και κανονίζει τις διοργανώσεις αυτές στο νησί, τι θα προσφέρει στην Λέσβο να έρθουν για 4-5 μέρες ποδηλάτες και ιστιοπλόοι και να χαλάσουμε τόσα χρήματα. Θα ξοδέψουν λεφτά στο νησί? Μπα. Θα προβληθεί το νησί? Μπα… Και πέρυσι κάναμε κάτι ανάλογο στο Μόλυβο και δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Να δίνουμε λεφτά συμφωνώ και στον αθλητισμό συμφωνώ ακόμη περισσότερο, αλλά να τα δίνουμε και να πιάνουν τόπο. Αν είναι να τα πετάμε για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι του ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο καλύτερα να το αφήσουμε… Με 100 χιλιάδες(80, 70, 60 όσα θέλετε πείτε) επιχορηγείται όλα τα σωματεία του νησιού για μια χρονιά και στηρίζεται τον τοπικό αθλητισμό. Όχι την Ομοσπονδία ποδηλασίας και Ιστιοπλοίας…

+ Πολλοί που έχουν πάρει μια καρέκλα την τελευταία τριετία, έχουν καβαλήσει καλάμι. Ενίοτε τα καλάμια μπαίνουν και σε σημεία που δεν κάνει, ειδικά αν φοράς γυαλάκι και δεν προσέχεις. Δείτε να ξεπεζέψετε μερικοί γιατί ο χρόνος περνά γρήγορα και σε λίγο θα γυρίσετε στα γραφεία σας, στα σχολεία σας, στα θρανία σας, όχι της αντιδημαρχίας, τα άλλα. Και θα γυρίσετε σας το εγγυώμαι…

+ Έχω και άλλα πολλά αλλά μεσημέριασε και η ζούγκλα ησυχάζει. Οπότε λέω να σας αφήσω να ησυχάσετε και εσείς. Πάντως εγώ όσο και αν γίνομαι κακός, όσο και αν ενοχλώ θα τα λέω έστω και μόνος… Μια μέρα θα δικαιωθώ, έστω και μετά θάνατον…