Το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης στην πόλη Demmin της Γερμανίας- Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης ευχαριστεί την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και πρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικό του Π.Τ.Α. για την αμέριστη συμπαράσταση και οικονομική συνδρομή τους που ολόψυχα προσέφεραν στην πραγματοποίηση της αποστολής, αντιπροσωπείας του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στην πόλη Demmin της Γερμανίας στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής νέων μεταξύ των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 8 συνοδούς καθηγητές που συνόδευσαν την αντιπροσωπεία των 65 παιδιών μας στην επταήμερη επίσκεψη τους στη Γερμανία. Η αντιπροσωπία των μαθητών του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης και οι συνοδοί καθηγητές τους γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν με τους μαθητές του Γερμανικού σχολείου όπου και πραγματοποίησαν κοινή συναυλία στον καθεδρικό ναό της πόλης σε ένα κοινό 400 ατόμων.
Η συναυλία, με τίτλο «χτίζοντας γέφυρες», αποτελούμενη από τα μέλη της «Κλασικής Ορχήστρας», του «Συνόλου Μπουζουκιών» και της «Ευρωπαϊκής Χορωδίας» του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης μαζί με τα μέλη της χορωδίας του Γερμανικού σχολείου δημιούργησαν ένα σύνολο 150 μαθητών όπου παρουσίασαν έργα των Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου και Μ. Θεοδωράκη ερμηνεύοντάς κάποια απ΄ αυτά και στις δυο γλώσσες. Η συνεργασία θα συνεχιστή με την μετάβαση των μαθητών του Γερμανικού σχολείου στην Μυτιλήνη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Είμαστε βέβαιοι, ότι τόσο τα παιδιά και κηδεμονευόμενοί μας όσο και η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης θα συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους και να βάζουν το λιθαράκι τους για μια διαφορετική παιδεία στον τόπο μας, που η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η άμιλλα και η ευτυχία των παιδιών μας θα είναι αυτονόητες αξίες.