Ελεύθερη είσοδος Μουσείο Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο της Γέρας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


την Παρασκευή  18 Μαΐου


Το Μουσείο Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο της Γέρας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,  την Παρασκευή  18 Μαΐου θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες του με ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00μ.μ.

Στις 12:00 το μεσημέρι  οι συνεργάτες του Μουσείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες  και ιδιαίτερα τα  παιδιά  σε όλους τους χώρους  του, αλλά και στην μόνιμη έκθεση    «Η Λέσβος του Οδυσσέα Ελύτη».

 Φέτος για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί  η ξεχωριστή προθήκη  έκθεσης  ενθυμημάτων  από την ζωή και το έργο του Νίκου Κούνδουρου, πρώτου Προέδρου της Πολιτιστικής Εταιρείας «Αρχιπέλαγος» και του  Μουσείου, δωρεά  της οικογένειας του.

H έκθεση βλέπεται στο σύνολο της σαν μια σύνθεση ντοκουμέντων, έργων, εικόνων, αρχείων και προσωπικών αντικειμένων που σκιαγραφούν τον ανυπότακτο Κουνδουρικό κόσμο. Αντλώντας  τα θέματα του από την πληγή της Μακρονήσου, τον εμφύλιο, τη Μικρασιατική καταστροφή, τα ταραγμένα  χρόνια της  χούντας, τη βία και την τρομοκρατία που συνοδεύουν τα τέλη του 20ου αιώνα, θέλησε -  όπως λέει ο ίδιος - «να σπάσει την αδιαφορία  του θεατή», προκαλώντας κραδασμούς της σκέψης. Αγέρωχος μέσα στο διασαλεμένο ετούτο κόσμο προχώρησε με μια αλλοτινή περπατησιά, δημιουργώντας πρακτικές ελευθερίας. Και μέχρι το τέλος της ζωής του, ακούραστα παρών στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, εξακολούθησε να δημιουργεί.

Τηλέφωνο επικοινωνίας
Μουσείου – Ελαιοτριβείου Βρανά
22510 82007