Ιστορίες και ρόδακες μια μέρα σ' ένα πυργόσπιτο με Το Θήτα της Θερμής


Την Παρασκευή 11/5, στο πυργόσπιτο Αλαμανέλλη στους Πύργους Θερμής


Την Παρασκευή 11/5, στο πυργόσπιτο Αλαμανέλλη στους Πύργους Θερμής, πραγματοποιήθηκε από εθελοντές του “Open Lesvos” ένα βιωματικό εργαστήρι στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του δημοτικού σχολείου Θερμής.

Οι μαθητές των  τριών τελευταίων τάξεων,  προσκλήθηκαν από την κα. Ρένα Αλαμανέλλη ιδιοκτήτρια του πύργου, να ανακαλύψουν την ιστορία του με τη βοήθεια της ομάδας μας.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και αφού εξερεύνησαν το εσωτερικό του πυργόσπιτου και τον αύλιο χώρο, συνέγραψαν τρεις ξεχωριστές εκδοχές της ιστορία του και τις εικονογράφησαν. Επίσης, οι μικροί μαθητές έμαθαν από την υπεύθυνη της δράσης Φερενίκη Τσαμπαρλή,  τα μυστικά της προέλευσης και παρασκευής χαρτοπολτού, τα οποία και εφάρμοσαν κατασκευάζοντας και φιλοτεχνώντας τις προσωπικές τους ροζέτες.

Η δράση αποσκοπούσε στο να μυηθούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική, στον αρχιτεκτονικό πολιτισμό του νησιού μας

Σημειωτέον ότι το εν λόγω Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει και  σε άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις όπως η έκδοση της εφημερίδας «το Θήτα της Θερμής» στην οποία αρθρογραφούν επίσης οι μαθητές των  τριών τελευταίων τάξεων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Ρένα Αλαμανέλλη για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το φούρνο Σουσαμλή και τα γαλακτοκομικά Μυστακέλλη, για τη χορηγία των προϊόντων τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους, για ένα μικρό υγιεινό γεύμα από τοπικά προϊόντα,

Στη διάθεσή σας υπάρχει σχετικό φωτογραφικό υλικό στη σελίδα https://www.facebook.com/OpenLesvos/