Ανοιχτή επιστολή προς τους 40 επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου - Θέλετε πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους 40 επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου

Του Στρατή Μπαλασκα

Οι κάτοικοι είναι υπέρ της πεζοδρόμησης, της τουριστικής ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της πόλης. Εσείς είσαστε;

Φίλοι και γείτονες (οι περισσότεροι)

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή σας με την οποία ζητάτε την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου.

Επί τη ευκαιρία λοιπόν δημόσια και επειδή κάποιος γνωστός και μη εξαιρετέος «πρόχειρος» σε
όλη τη μέχρι τώρα πορεία του στο δημόσιο βίο, διαδίδει πως εγώ είμαι ο υπεύθυνος για την μη πεζοδρόμηση, καταθέτω την άποψή μου.

Και σας προκαλώ ΟΛΟΥΣ δημόσια να απαντήστε.

Ψέματα, συκοφαντίες και απειλές ΤΕΛΟΣ.

Θέλετε πεζοδρόμηση;Ζητείστε το από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Είναι η μόνη που αποφασίζει και στέλνει την απόφαση της για νομιμοποίηση στην Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Λέσβου η οποία και επιστρέφει την απόφαση στη Δημοτική κοινότητα για την έκδοση της οριστικής απόφασης η οποία και εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ). Τι από όλα αυτά έκανε η Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης; Απολύτως τίποτα μέχρι και σήμερα. ΤΙΠΟΤΑ.

Επιμένει στα γνωστά πρόχειρα και ΠΑΡΑΝΟΜΑ όπως και πέρυσι που πίσω από την πλάτη σας έπαιξε κορώνα γράμματα την ζωή και την ασφάλεια χιλιάδων πολιτών, πελατών σας και μόνιμων κατοίκων (κατά παράβαση των όσων ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες υποστήριξαν και υποστηρίζουν). Και προπάντων για μικροκομματικά οφέλη, έπαιξε κορώνα γράμματα τη δική σας περιουσία. Ενώ η Δημοτική Κοινότητα μπορούσε να νομιμοποιήσει την απόφαση της και να τη στείλει προς έγκριση στην ΑΔΑ από τα τέλη Ιουνίου, ο κ. Πίτσιος την κράτησε στο συρτάρι του μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου που το πρόγραμμα της πεζοδρόμησης έληξε. Μετά δε την έγκριση του προγράμματος από τη Δημοτική Κοινότητα στα τέλη του Σεπτεμβρίου ουδέποτε απέστειλε την απόφαση στην ΑΔΑ προς έγκριση έστω και εκ των υστέρων.

Γιατί ήξερε ότι η όλη του πρακτική ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Αλλά το σημαντικότερο, και γιατί ήξερε πως αν συνέβαινε κάτι στη διάρκεια του πειράματος, θα «έβγαζε την ουρά του απέξω» κατά το κοινώς λεγόμενο και θα έριχνε την ευθύνη σε εσάς που καταλάβατε τους δρόμους και είσαστε… παράνομοι!

Αυτή ήταν η περιβόητη πεζοδρόμηση που εφαρμόστηκε πέρυσι. Μια χωρίς προηγούμενο παρανομία στην οποία εμπλακήκατε όλοι σας με τεράστιους κινδύνους.

Κι από πέρυσι το Σεπτέμβριο ως σήμερα τι έκανε;; Πάλι τίποτα. Ούτε μια ενέργεια να νομιμοποιηθεί η όλη κατάσταση. Να λειτουργήσει ως πεζόδρομος το ιστορικό κέντρο 24ώρες το 24ωρο επί 12 μήνες το χρόνο.

Πού είναι η εισήγησή του  στη Δημοτική Κοινότητα, πού είναι η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας; Ξανά τίποτε…

Προχειρότητες ξανά και ξανά στην πλάτη των κατοίκων αλλά και στην πλάτη τη δική σας. Και ψέματα, ψέματα και ξανά ψέματα. Προχειρότητες, συκοφαντίες και στο τέλος και απειλές, ακόμα και για την περιουσία μας και την ακεραιότητα μας από κάποιους συνομιλητές του.

Όλα στη διάθεση του Εισαγγελέα…

Αφού όμως αρχίσαμε να τα λέμε όλα ας τα πούμε και όλα.

Υπογράψατε ένα χαρτί ότι δήθεν όσοι είμαστε ενάντια στην πεζοδρόμηση καταπώς την εννοεί ο κ. Πίτσιος και εσείς είμαστε λέει ενάντια στην τουριστική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης.

Λοιπόν μια για πάντα. Είμαστε υπέρ της πεζοδρόμησης 24ώρες το 24ωρο επί 12 μήνες το χρόνο.

Όχι μόνο τη νύχτα για να αναπτύσσουμε τραπεζάκια.

Πεζοδρόμηση σημαίνει δρόμοι και πόλη φιλικά στους πεζούς, στα παιδιά, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους συμπολίτες μας που κινούνται εναλλακτικά.

Πεζοδρόμηση δεν είναι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε όλο το πλάτος του δρόμου.Πεζοδρόμηση δεν είναι τα πλαστικά και οι αντιαισθητικές αλλά και παράνομες «παράγκες».

Πεζοδρόμηση δεν είναι η κατάληψη τη μέρα των πεζοδρομίων και η χρήση τους ως αποθήκες.

Πεζοδρόμηση δεν είναι οι νυχτερινές μουσικές πίστες και οι κόρνες ηχεία μέχρι τα χαράματα.

Είμαστε λέει ενάντια στην τουριστική ανάπτυξη.

Τι είναι το λοιπόν τουριστική ανάπτυξη; Μετριέται; Ας τη μετρήσουμε λοιπόν. Τι αποτέλεσμα είχε η μετατροπή του ιστορικού κέντρου σε ένα κλειστό κέντρο διασκέδασης πέρυσι; Πόσους τουρίστες έφερε στο νησί; Ρωτήστε τον κ. Πίτσιο. Ειδικός είναι θα σας πει!!!

Αλλά να σας ρωτήσω και εγώ κάτι μια και το έφερε η ώρα.

Είναι τουριστική ανάπτυξη τα σκουπίδια που βγάζετε οπότε θέλετε όπου θέλετε φτάνει να είναι μακριά από τα μαγαζιά σας;

Είναι τουριστική ανάπτυξη η εικόνα γύρω τριγύρω από το ιστορικό κέντρο με τόνους σκουπιδιών που προέρχεται από τα μαγαζιά σας πεταμένα παντού;

Είναι τουριστική ανάπτυξη οι μουσικές σας στην ένταση που εσείς θέλετε γιατί έτσι νομίζετε πως κάποιοι διασκεδάζουν;

Είναι τουριστική ανάπτυξη οι ηλεκτρογεννήτριες έξω από τα μαγαζιά σος;

Το παρκάρισμα μπροστά στα σπίτια μας και στα σπίτια που μένουν καλοκαιρινοί επισκέπτες και στα ξενοδοχεία της περιοχής των δικύκλων και των αυτοκινήτων των πελατών σας αλλά «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ας τα βρει η Αστυνομία» είναι τουριστική ανάπτυξη;

Οι ημερήσιες αποθήκες των νυχτερινών πεζοδρόμων είναι τουριστική ανάπτυξη;

Τι τηρήσατε από τα όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι;
ΤΙΠΟΤΑ.

Με μια μόνη εξαίρεση. Την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπου και όπως θέλατε. Τη δωρεάν ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αφού ο Δήμος δεν εισέπραξε από εσάς ούτε ένα ευρώ.Καταφέρατε όμως και κάτι ακόμα και συνεχίζετε να το τηρείτε. Νομίζοντας πως ζωή είναι μόνο τα μαγαζιά σας διαλύσατε τη ζωή μας. Και επιμένετε ότι αυτό είναι τουρισμός και ζωή σε μια σύγχρονη πόλη. Τρομάρα σας…

Στρατής Μπαλάσκας
Μόνιμος κάτοικος Κουλμπάρας


Υ.Γ Και επειδή οι διαδικτυακές απειλές από διάφορους εν Μυτιλήνη - και από τη Γερμανία ακόμα - πάνε και έρχονται, ο κ. Εισαγγελέας έχει το λόγο. Όποιο δε αληταριό θέλει και μπορεί «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Αν σας βαστά κοπιάστε…