Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης (Πάτρα-Ζάκυνθος-Αρχαία Ολυμπία-Αθήνα) στα πλαίσια του προγράμματος «Ένα νησί- ένα Γεωπάρκο»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης (Πάτρα-Ζάκυνθος-Αρχαία Ολυμπία-Αθήνα), κατά το διάστημα 19-22/04/2018.


Η εκδρομή αυτή ήταν το επιστέγασμα και η κορύφωση της υλοποίησης των προγραμμάτων με θέματα: «Ένα νησί- ένα Γεωπάρκο» &  «Πες μου γιαγιά το δικό σου  παραμύθι».

Την Πέμπτη, 19 Απριλίου και ώρα 07:00 π.μ., 45 μαθητές του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές τους Κακαρίδου Μαρία(αρχηγό και υπεύθυνη προγράμματος), Δουμούζη Στρατή (υπεύθυνο προγράμματος), Μολυβιάτου Κλεάνθη (συνοδό) και Βαγιάννη Παναγιώτη (συνοδό) αναχωρήσαμε αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για την Πάτρα με ενδιάμεσους σταθμούς (Ισθμός Κορίνθου & γέφυρα Ρίου – Αντίρριου). Επισκεφτήκαμε το Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών – Βούντενη.

Το απόγευμα περιηγηθήκαμε την πόλη και προσκυνήσαμε τον Άγιο Ανδρέα.

Έπειτα επισκεφτήκαμε το κάστρο της πόλης. 

Στη συνέχεια πήγαμε στην Αρχαία Ολυμπία. Ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο και επιστρέψαμε στην Πάτρα.

Την Κυριακή, 22 Απριλίου αναχωρήσαμε για την Αθήνα. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Στη συνέχεια πήγαμε στον παραδοσιακό οικισμό της Πλάκας και περιηγηθήκαμε στα σοκάκια της.

Αργά το απόγευμα  αναχωρήσαμε αεροπορικός για τη Μυτιλήνη.

Οι εντυπώσεις από αυτήν την εκδρομή είναι πολλές γιατί γυρίσαμε σοφότεροι, ανανεωμένοι, πιο δεμένοι γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες. Η εκδρομή αυτή είχε ως κύριο στόχο την επαφή των παιδιών με τις ρίζες και την πολιτιστική και περιβαλλοντική μας κληρονομιά, τη συνειδητοποίηση της αξίας και του ρόλου τους στη σύγχρονη ζωή, τη σύνδεση τους με όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, την αισθητική τους καλλιέργεια, καθώς και την εξοικείωση των μαθητών με την έρευνα, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, την ενεργοποίηση των ψυχοκινητικών τους δυνατοτήτων με την ομαδική συνεργασία, τη δημιουργική συμμετοχή τους στα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά δρώμενα. Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα τον τόπο τους και συνειδητοποίησαν τις ιδιαιτερότητες και την αξία του. Με την παραπάνω εκπαιδευτική επίσκεψη το ταξίδι στην ιστορία τη φύση και τον πολιτισμό της χώρας μας, για εφέτος, έφτασε στο τέλος του, έξω από τα στενά όρια της σχολικής τάξης.